„VSD įslaptina viską – to, ko iš esmės nereikėtų įslaptinti. (...) ­Tas įslaptinimas visiškai nepagrįstos informacijos ir sukūrė šiandien tokį burbulą“, - Žinių radijo laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo L. Meškauskaitė.

Pasak jos, neužtenka uždėti grifą „slapta“, kad informacija taptų valstybės paslaptimi. L. Meškauskaitės teigimu, yra svarbus informacijos turinys, kurį apibrėžia įstatymas.

„Ne bet ką mes galime įslaptinti, o tik konkrečias žinias. Jeigu būtų, tarkim, toje informacijoje parašyta, kad rengiamas pasikėsinimas prieš prezidentę ar panašiai, tada taip – sakytum , kad tai yra valstybės paslaptis. Bet tas turinys, kuris yra dabar viešinamas – ten nėra pačio valstybės paslapties turinio“, - sakė L. Meškauskaitė.

STT šiuo metu sulaukia daug politikų ir visuomenininkų kritikos dėl to, kaip yra vykdomas tyrimas dėl galimo neteisėto informcijos nutekinimo. STT atliko kratą BNS redaktorės namuose prie mažamečių vaikų, paėmė kelis kompiuterius, apklausai iškvietė 6 agentūros darbuotojus, o teisėjas įpareigojo redaktorę atskleisti informacijos šaltinį.

BNS spalio pabaigoje pranešė apie VSD perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas informacines atakas prieš Lietuvą ir prezidentę Dalią Grybauskaitę