„Pasirinkau sąrašą, kuriame, man atrodo, buvo daugiausiai tinkamiausių žmonių, iš kurių aš galiu pasirinkti. Už tuos ir balsavau. (…) (Balsavau) už stabilumą, kadangi, mano supratimu, tas yra reikalinga šiuo metu, kada prieš Lietuvą iškyla daug svarbių Lietuvos vidaus problemų, ir, žinoma, negalima vengti ir užsienio (problemų), kurioms susidaro mums čia aplink, ypač iš rytinių kaimynų“, - sakė V. Adamkus.

Kadenciją baigęs šalies vadovas teigė, kad iš naujo Parlamento tikisi „daugiau nuoširdaus darbo, rūpinantis, pirmiausia, žmonių gerove, o ne savo asmeniniais reikalais, ir tuo pačiu atstovaujant Lietuvą bendrai visur pasaulyje“.

Adamkus, pasirinkęs partijos sąrašą, teigia reitingavęs kandidatus.

„Pasirinkau sąrašą, kuris, man atrodo, daugiausiai teikia kandidatų, kurie atitinka mano pažiūras“, - sakė V. Adamkus.

Kadenciją baigęs prezidentas pareikšti savo valios šį kartą atvyko be ponios Almos.

„Ji balsavo namuose, kadangi jos sveikatos stovis yra dar toks, kad geriau būtų, kad liktų namuose. Šiaip, bendrai pasakius, - nieko nėra kritiško, bet dėl šventos ramybės ji balsavo vakar“, - sakė V. Adamkus.

Delfi primena, kad pagrindinę rinkimų dieną – spalio 11-ąją rinkėjai gali balsuoti savo rinkimų apylinkėje arba bet kurioje savo apygardos rinkimų apylinkėje, kurios darbą pradėję 7 val. ryto, balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

Rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti asmens dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią veido apsaugos priemonę bei turėti savo asmeninį rašiklį.