"Ministras antrą dieną dirba - gaus išvadą VTEK, vertins, ir spręs, kaip daryti. Viskas įstatymų nustatyta tvarka, niekur skubėti nereikia", - trečiadienį po koalicijos partnerių pusryčių Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Čaplikas.

Klausiamas, kada liberalcentrisų deleguotas vidaus reikalų ministras Artūras Melianas priims sprendimą, A.Čaplikas sakė: "Mums niekas jokių terminų negali duoti, mums gali duoti terminą tiktai įstatymas".

Pats A.Čaplikas K.Jucevičiaus galimybes toliau dirbti vertinti atsisakė.

"Aš nevertinu, ar gali eiti pareigas, ministras turi tą nuspręsti - taip, kaip numato įstatymas. Ir jis tą padarys tikrai. Aš galiu vertinti tiktai VTEK pačią išvadą, kuri man truputį keistoka. Ką padarysi, tokia jinai yra, aš galiu su ja nesutikti, bet jinai tokia yra. Nes VTEK rekomendacija, kaip turėjo elgtis ponas Jucevičius, ganėtinai keistoka - jie pripažįsta, kad jis turėjo teisę pasirašyti, tik jis prieš tai turėjo nepasirašyti, po to turėjo kreiptis į ministrą, ministras turėjo jam duoti leidimą ir tada jis būtų vis tiek pasirašęs sprendimą", - kalbėjo A.Čaplikas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nusprendė, kad dokumentą dėl savo patikimumo pasirašęs K.Jucevičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Komisijos nuomone, K.Jucevičius galėjo ir privalėjo aiškiai išreikštais veiksmais pranešti apie savo nusišalinimą, informuoti vidaus reikalų ministrą apie interesų konfliktą.

Į VTEK su prašymu svarstyti K.Jucevičiaus elgesį kreipėsi Seimo Antikorupcijos komisija.

Jai kilo abejonių, ar K.Jucevičius galėjo pasirašyti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) skirtą raštą, kad FNTT neturi duomenų apie jo paties nepatikimumą. Toks raštas buvo reikalingas, kad laikinai FNTT direktoriaus pareigas ėjęs K.Jucevičius būtų paskirtas nuolatiniam darbui.

K.Jucevičius FNTT vadovu buvo paskirtas kovo pabaigoje. Tuometinis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sprendimą dėl K.Jucevičiaus priėmė nepaisydamas premjero Andriaus Kubiliaus raginimo atidėti jo skyrimą - premjeras ragino neskubėti, nes suabejota pareigūno nepriekaištinga reputacija.