A. Čapliko ir R. Palaičio pokalbis su D. Grybauskaite truko apie 45 minutes. Po jo abu LiCS politikai buvo ne itin kalbūs.

„Esame pasiruošę dirbti šitoje Vyriausybėje, kadangi uždaviniai pavasario sesijoje yra tikrai rimti. Esame nusiteikę rimtai dirbti“, - žurnalistams sakė R. Palaitis.

Būta spėlionių, kad vidaus reikalų ministras prezidentei prisistatys su savo pasirašytu prašymu atleisti jį iš posto. Tačiau R. Palaitis nesitraukia. „Ne, aišku, aš to nepadariau. Todėl, kad elgiausi Lietuvos žmonių labui, pagal Lietuvos Konstituciją ir įstatymus“, - sakė politikas.

A. Čaplikas iš esmės kartojo tą patį, tik pabrėžė, kad valstybėje yra svarbesnių dalykų nei dviejų pareigūnų, kuriuos iš darbo atleido R. Palaitis, veiksmai.

„Mes aptarėme padėtį koalicijoje, aptarėme artėjančią sesija, kas yra svarbu. Ir mes, kaip partija, pasiryžę dirbti valstybės stabilumo labui. Ir laukiame prezidentės sprendimo. Laukiame prezidentės sprendimo, bet esame pasiryžę dirbti toliau. (...) Buvo ilgas, geras, įdomus, darbingas pokalbis. Valstybei yra svarbesnių dalykų negu dviejų pareigūnų, na, politiniai žaidimai“, - sakė LiCS lyderis.

8 val. su prezidente susitiko ir premjeras Andrius Kubilius.

D. Grybauskaitė savo sprendimą turėtų priimti po pokalbio su vidaus reikalų ministru ir LiCS lyderiu.

Po šio susitikimo gali paaiškėti ir valdančiosios koalicijos likimas. LiCS, turinti keturis ministrus, gali privesti A. Kubiliaus Vyriausybę prie įgaliojimų nutrūkimo. Kaip jau skelbėme, jei LiCS atšauks visus savo ministrus, šioje Vyriausybėje bus pasikeitę 8 ministrai – lygiai tiek, kiek reikia, kad Vyriausybei tektų iš naujo tikrintis pasitikėjimą Seime.

DELFI primena, kad premjeras A. Kubilius šalies vadovei praėjusią savaitę pasiūlė atleisti R. Palaitį iš pareigų. Vyriausybės vadovo motyvas – tai, kad R. Palaitis, jo nuomone, padarė klaidą atleisdamas iš darbo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą. Pats ministras teigia FNTT istorijoje klaidos nepadaręs, jį gina ir LiCS.