Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratyje atsidūręs R. Adomavičius sulaukė sąlyginio partijos vado palaikymo: LSDP pirmininkas ragina kol kas neskubėti su išvadomis vicemero istorijoje.

„Kokia bebūtų šio incidento baigtis, tai – galingas smūgis mūsų partijos reputacijai, skaudus pergyvenimas visiems mūsų partijos nariams ir rimtas iššūkis man, partijos vadovui. Kol kas anksti spręsti, kokios yra šio įvykio priežastys ir aplinkybės, ar tikrai nusikalto mūsų partietis. Verta priminti, kad viena didžiausių demokratijos mums dovanotų vertybių – nekaltumo prezumpcija, todėl ir negalime skubėti su išvadomis ir kaltinimais, kol vyksta tyrimas. Kol kaltė neįrodyta – žmogus nekaltas“, - teigiama A. Butkevičiaus trečiadienį išplatintame pranešime.

LSDP pirmininko žodžiais, daugeliui atrodo, kad „viskas, kas vyksta dvi savaites iki rinkimų, yra kažkieno rinkimų kampanijos dalis“. Vis dėlto jeigu R. Adomavičius sės į teisiamųjų suolą, partijos vadovas žada, jog bus laikomasi griežtos pozicijos.

„Šiaip ar taip neskubėdamas su išvadomis, nieko nekaltindamas ir neteisdamas noriu užtikrinti Lietuvos žmones ir mūsų partijos narius, kad pasibaigus tyrimui ir išaiškėjus tikrosioms aplinkybėms, ar įrodžius kaltę, mes būsime griežti ir atsakingi. Priimsime gal ir nelengvus, bet būtinus sprendimus. Nesitaikstysime ir nenuolaidžiausime tiems, kurie kenkia partijos geram vardui ir atima iš mūsų, brangiausią turtą – Lietuvos žmonių pasitikėjimą“, - teigia A. Butkevičius.

DELFI primena, jog į Seimą kandidatuojančiam Vilniaus vicemerui antradienį buvo panaikinta teisinė neliečiamybė. Praėjusį ketvirtadienį STT kratas atliko „Vilniaus vandenyse“, R. Adomavičiaus kabinete bei LSDP Vilniaus skyriaus būstinėje. Pranešta, kad pas vicemerą aptikta pinigų suma viršija 32,5 tūkst. Lt, tačiau tiksli suma nurodyta nebuvo.

Pats R. Adomavičius neneigia, kad STT jo rankinėje rado didelę sumą grynųjų, tačiau tikina, kad tai jo nuosavi pinigai, kuriuos jis ketinęs įnešti į savo rinkiminę sąskaitą apmokėti agitacijai ir kitoms rinkimų išlaidoms.

Prasidėjus korupcijos skandalui, politikas sustabdė savo vicemero įgaliojimus bei narystę LSDP.