Pasak A.Brazausko, prezidentas priima Vyriausybės atsistatydinimą ir dekretus dėl laikinosios Vyriausybės skyrimo pasirašys jau ketvirtadienį.

„Tikiuosi, kad susiformuos Vyriausybė koalicijos pagrindu, nes demokratija įsitvirtina Lietuvoje“, - sakė A.Brazauskas.

Prezidentas V.Adamkus, nors palydėjo A.Brazauską laiptais žemyn pas žurnalistus, pats situacijos nekomentavo.

Pasak A.Brazausko, jam besikalbant su prezidentu susidarė įspūdis, kad Z.Balčytį jis paskirs ir premjeru bei paves jam formuoti Vyriausybę.

Vėliau prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė patvirtino, kad Z.Balčytis bus skiriamas laikinuoju premjeru.

A.Brazauskas pasitraukęs iš premjero posto ketina išleisti knygą.

„Aš bandžiau porą metų būti pensininku, man atrodo, pasisekė. Tikiuosi, kad pasiseks ir dabar kažką veikti. Visuomet turiu, ką veikti gyvenime. Tada, dvejus metus būdamas pensijoje, parašiau knygą, kurios dar iki šiol neišleidau. Aš ją išleisiu - turiu sau visiškai konkrečią užduotį“, - paklaustas, ką veiks pasitraukęs iš premjero posto, sakė A.Brazauskas.

Pasak jo, atsiras ir „ūkinių darbų“.

„Nors neturiu dvarų, bet tai, ką turiu, reikia sutvarkyti. Nuo senų laikų mėgstu fizinį darbą, kurio niekad neatsisakau. Taip kad gyvensiu kaip kiti žmonės gyvena“, - kalbėjo premjeras.

Pagal Konstituciją, prezidentas priima Vyriausybės atsistatydinimą ir prireikus paveda jai toliau eiti pareigas arba paveda vienam iš ministrų eiti ministro pirmininko pareigas, kol bus sudaryta nauja Vyriausybė.

Vyriausybei atsistatydinus V.Adamkus ne vėliau kaip per 15 dienų turi pateikti Seimui svarstyti premjero kandidatūrą. Tada Seimo pritarimu skiria premjerą ir paveda jam sudaryti Vyriausybę bei tvirtina jos sudėtį.

Ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti jos programą.

Jeigu Seimas per 30 dienų nuo pateikimo nepriima sprendimo dėl naujos Vyriausybės programos arba nuo Vyriausybės programos pirmojo pateikimo per 60 dienų du kartus iš eilės nepritaria Vyriausybės programai, V.Adamkus gali skelbti pirmalaikius Seimo rinkimus.