Ji Seime nepasirodė ir praėjusį antradienį, kai parlamentarai balsavo dėl jos teisinės neliečiamybės ir nusprendė leisti prokurorams pradėti tyrimus dėl penkių įtarimų. N. Venckienė kaltinama pasipriešinimu policijos pareigūnams, teismo sprendimų nevykdymu, trukdymu antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavimu globėjos teisėmis.

N. Venckienės sutuoktinis Aidas Venckus portalui kaunodiena.lt penktadienį neigė, kad žmona slapstosi. Jis teigė neteikiąs informacijos apie savo šeimos asmeninį gyvenimą, sveikatos būklę bei buvimo vietą, tačiau tikino, kad jo sutuoktinė – sveika ir gyva.

„Jai viskas tvarkoj“, – užtikrino A. Venckus.

Tuo metu N. Venckienės mama Laimutė Kedienė portalui kaunodiena.lt šiandien prasitarė, jog dukra namuose laikinai negyvena. Paklausus apie galimas priežastis, ji susigraudino.

„Neringa sveika, bet kaip čia nesijaudinsi, jei jau du kartus bandė ją nužudyti“, – sakė garliaviškė.

Pasiteiravus, kada paskutinį kartą bendravo su dukra, L. Kedienė nutilo.

„Jau senokai“, – ištarė ji. Paklausus apie priežastis, ji tepaaiškino, kad dukra prašė su žiniasklaida apie ją nekalbėti.

Ar N. Venckienės dingimas iš viešumos susijęs su tuo, jog žmona bijo dėl savo gyvybės, pasiteiravome ir A. Venckaus. „Ta tema straipsniai jau rašyti perrašyti dešimt kartų. Patys spręskite, ar tai tiesa, ar melas“, – sakė vyras.

Pasiteiravus, kodėl Seimo narės dingimas sutapo su jos teisinės neliečiamybės panaikinimu, A. Venckus nedaugžodžiavo: „Jeigu būtų norėję, jau būtų suėmę“.

Jis teigė, kad savaitgalį žmona galbūt dalyvaus partijos „Drąsos kelias“ suvažiavime Kaune.

„Negaliu tiksliai pasakyti, bet lyg ir planavo dalyvauti. Nei vakar, nei šiandien aš su ja nekalbėjau tuo klausimu, todėl nežinau, ar nuomonės nepakeitė“, – kalbėjo A. Venckus.

Penktadienį INFO TV pranešė, jog Kauno pedofilijos byloje išteisinto Andriaus Ūso žmona Goda ir teisėjo Jono Furmanavičiaus artimieji N. Venckienei nori iškelti bylas dėl šmeižto.

„Tai – mūsų visų sugadinti gyvenimai. Ketveri metai nuolatinio purvo, nuolatinio persekiojimo, nebūtų dalykų. Kiekvienas turi atsakyti už savo darbus“, – „Infodienai“ sakė Goda Ūsienė.

Tam, kad politikė už tai galėtų būti patraukta atsakomybėn, generalinis prokuroras turėtų dar kartą kreiptis į Seimą dėl jos teisinės neliečiamybės.