Politikas siekia, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė prieš jos pačios valią būtų apklausta ikiteisminiame tyrime.

A. Paulauskas Seimui pateikė Baudžiamojo proceso kodekso (BPK) pataisas, kurios atimtų iš šalies vadovų teisę atsisakyti liudyti ikiteisminiuose tyrimuose. Šiuo metu BPK numatoma, kad prezidentas ikiteisminiame tyrime gali būti apklaustas ikiteisminio tyrimo teisėjo. BPK straipsnį A. Paulauskas siūlo palikti beveik nepakeistą – tiesiog išbraukti žodžius „jo sutikimu“, taip įpareigojant D. Grybauskaitę ir būsimus šalies vadovus liudyti ikiteisminiuose tyrimuose, jei tik teisėjas mato tam poreikį.

Tokį BPK pakeitimą „darbiečių“ kandidatas teikia tebesitęsiančio tyrimo dėl galimo slaptos informacijos nutekinimo kontekste. Neseniai pranešta, kad D. Grybauskaitė atsisakė liudyti šiame tyrime. Regis, Darbo partijos kandidatas į prezidento kėdę siekia, kad tai nepasikartotų.

A. Paulauskas jau ne sykį reiškėsi šio tyrimo kontekste. Jis yra viešai pareiškęs, kad slaptos įtarimai dėl informacijos nutekinimo pareikšti prezidentės vyriausiajai patarėjai Daivai Ulbinaitei. Tačiau nei prokurorai, nei Prezidentūra to nepatvirtino ir nepaneigė.