„Yra kitas kandidatas“, - ketvirtadienį sakė jis žurnalistams Seime.

Anot jo, įvardijus jį kaip galimą kandidatą, „vyksta kažkokie apgaulingi manevrai“.

„Aš turiu labai atsakingą sritį. Manau, kad dar joje daug ką galiu padaryti ir norėčiau baigti kadenciją būdamas Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku“, - kalbėjo A.Paulauskas.

Apie A.Paulauską kandidatūrą trečiadienį paskelbė LRT laida „Dėmesio centre“.

Vyriausybės vadovas ketvirtadienį žurnalistams sakė dar negavęs Darbo partijos teikimo dėl kandidato į švietimo ir mokslo ministrus.

Laikinasis šios partijos vadovas Valentinas Bukauskas savo ruožtu tvirtino kandidatūrą ketinąs pristatyti ketvirtadienį.

„Šiandien su ministru pirmininku pasikalbėsime ir artimiausiu metu informuosime“, - sakė jis.

Paklaustas, ar siūlomas pretendentas į švietimo ir mokslo ministrus privalo išmanyti šią sritį, V.Bukauskas teigė: „Na, turi suvokti, kas yra švietimas.“ Pasak jo, svarbiausia - kad jis tiktų premjerui ir vykdytų partijos bei Vyriausybės programą.

„Kandidatas turi būti, kad įvykdytų Vyriausybės ir Darbo partijos programą (...). (Jis turi išmanyti) ne tik švietimo (sritį), manau, kad šiandien reikalavimai, kad tiktų ministrui pirmininkui, kad galėtų įgyvendinti iškeltus tikslus, uždavinius ir ypač Vyriausybės programą švietimo srityje“, - kalbėjo Darbo partijos atstovas.

Penktadienį tikisi sulaukti kandidatūros

Darbo partija penktadienį Premjerui Algirdui Butkevičiui turėtų pateikti kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus.

Tai ketvirtadienį Vyriausybės valandos metu Seime patvirtino Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.

„Aš tikiuosi, kad rytoj Darbo partijos vadovybė pateiks kandidatą, ir manau, kad per trumpą laikotarpį bus gauta pažyma iš STT, bus atliktas patikrinimas ir po to bus pateiktas teikimas Prezidentei, kad būtų išleistas dekretas dėl naujo ministro, būsimos priesaikos davimo Seime ir naujų pareigų vykdymo“, – sakė A. Butkevičius.

Premjeras pridūrė besitikįs, kad švietimo ir mokslo ministro klausimas išsispręs per ateinančią savaitę.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad „darbiečiai“ siūlys Artūrą Paulauską, dabar einantį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko pareigas, tačiau pats politikas tai neigia, nors Premjeras šiai kandidatūrai neprieštarautų.

Naujo švietimo ir mokslo ministro ieškoma iš šių pareigų atšaukus Dainių Pavalkį. Darbo partija jam priekaištavo dėl nevykdomos partijos ir Vyriausybės programos. Praėjusią savaitę prezidentė Dalia Grybauskaitė, remdamasi Specialiųjų tyrimų tarnyba, atmetė pirmojo Seimo vicepirmininko Vydo Gedvilo kandidatūrą į šias pareigas.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą, Švietimo ir mokslo ministerija priskirta Darbo partijos kuravimo sričiai.