„Kalbėdama apie VSD vadovą Prezidentė pati sau prieštarauja. Tai ji teigia, kad dabartinė vadovybė yra neįgali dirbti, tačiau paklausus apie naują VSD vadovo kandidatūrą teigia, kad kandidatūra bus, jei bus poreikis. Tai vėl neįmanoma suprasti, ko siekiama jau gal kokį pusmetį viešai kritikuojant VSD. Eilinį kartą pasigedau ryžtingų veiksmų, nes dabar tik kalbos. Maža to, Prezidentė gerokai pasiklydusi tarp Žvalgybos, Kriminalinės žvalgybos ir Korupcijos prevencijos įstatymų“, – sakė parlamentaras.

Pasak A. Paulausko, tarp naujų prezidentės penkmečio tikslų visiškai dingo užsienio politika – viena iš svarbiausių sričių valstybėje.

„Neišgirdau nė žodžio apie užsienio politiką. Ji Lietuvai nebereikalinga? Prezidentė sau kelia socialinio teisingumo, energetinio saugumo, korupcijos mažinimo tikslus, tačiau pagrindinę savo kaip valstybės vadovo funkciją – užsienio politiką – eliminavo iš savo veiklos. Tai verčia susirūpinti, nes būtina kuo skubiau taisyti užsienio politikos klaidas ir stengtis, kad Lietuva išlįstų iš užsienio politikos užribio“, – teigė A. Paulauskas.

Seimo narys sakė, kad užsienio politika neatsiejama nuo ekonominio augimo, stabilaus valstybės gyvenimo ir yra viena iš pačių svarbiausių sričių. Pasak A. Paulausko, jei ir toliau Lietuvoje užsienio politikos strategijos nebus, tad apie gerus santykius su kaimynais ir ekonominį stabilumą reikėtų kalbėti itin atsargiai.