Ketvirtadienį interviu Žinių radijui premjeras pabrėžė politinio stabilumo svarbą ir sakė, kad dabar jo vadovaujamas ministrų kabinetas jau įžengęs į kitą etapą - „tam tikrų sprendimų įgyvendinimą“.

„Vyriausybė dirbs ir toliau ir stabiliai, nes mums politinis stabilumas labai svarbu. Dalis ministrų atliko sunkų darbą pirmininkavimo (ES tarybai) metu ir taip pat yra paruoštos koncepcijos, kai kurios programos, kurias reikia įgyvendinti jau naudojant 2014 - 2020 metų finansinę ES paramą ir dabar jau įžengėme jau į kitą etapą, į tam tikrų sprendimų įgyvendinimą siekiant rezultato. Tai manau būtų visiškai neteisinga šiuo metu keisti ministrus, nes tada vėl visi procesai sulėtėtų maždaug pusmečiui“, - sakė A.Butkevičius.

Anot jo, dabar ministrams iškeltas uždavinys parodyti rezultatus ir kai kurie ministrų darbo rezultatai jau dabar matomi. Kaip pavyzdį premjeras paminėjo sveikatos apsaugą, kurioje iki šių metų pabaigos turėtų pradėti veikti klasterinė sistema, užtikrinsianti geresnį pacientų gydymo, sveikatos priežiūros organizavimą visos šalies mastu.

Paklaustas, kokių konkrečiai rezultatų pasiekė sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis, A.Butkevičius teigė, jog šis ministras yra padaręs „didžiulį analitinį darbą ir tai yra vienas iš etapų, jo kompetencija turi dabar pasimatyt, kaip jis ja pasinaudos ir kaip įgyvendins per atskiras priemones siekiant rezultatų“.