"Galiu pasakyti, kad tarptautiniu atžvilgiu labai neigiamai yra vertinamas šitas žingsnis, kada prasidėjo STT tarnybos darbuotojų, gal kai kas įvardino, kova su žurnalistais iš BNS, nes labai jautriai sureagavo kai kurie žurnalistai, rašantys užsienyje, nes buvo tokia informacija perteikta. Ir man būnant Rygoje, buvo užduotas man klausimas, kas vyksta Lietuvoje, ypač dar (ES Tarybai) pirmininkaujančioje šalyje", - interviu LRT radijui sakė ministras pirmininkas.

Anot A.Butkevičiaus, viską buvo galima išsiaiškinti "daug paprasčiau ir lengviau, pirmiausia galvojant, kas žurnalistams perdavė tą informaciją".

"Žurnalistų yra toks darbas, kad jie turimą informaciją paviešina ir, aišku, kitą sykį būna skaudu klausyti, kada neteisingą informaciją paviešina. Bet čia reikia pasakyti, kad, manau, STT galėjo per labai trumpą laikotarpį arba pati Generalinė prokuratūra nustatyti, iš kokios institucijos ta informacija iškeliavo iki žurnalistų", - kalbėjo premjeras.

Vyriausybės vadovas anksčiau yra sakęs, kad jokia žala valstybei dėl BNS paskelbtos Valstybės saugumo departamento (VSD) informacijos apie galimas provokacijas nepadaryta, o šios informacijos paviešinimas "nevertas nei kratų, nei tokio dėmesio, kuris dabar yra, ir nevertas tokio darbo, kuris pakenkė kai kuriems žmonėms ir sveikatai, ir žmonės atsidūrė tam tikroj įtampoj".

BNS pranešus apie VSD perspėjimą dėl galimų informacinių provokacijų, teisėsauga pradėjo tyrimą dėl galimo neteisėto informacijos atskleidimo. Ikiteisminio tyrimo metu teisėjas įpareigojo BNS redaktorę atskleisti informacijos šaltinį, Specialiųjų tyrimų tarnyba kelis kartus vykdė kratas BNS redaktorės namuose, apklausai iškvietė šešis BNS darbuotojus, buvo paimti keli kompiuteriai.

BNS spalio 31 dieną pranešė apie VSD perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas aktyvias informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Praėjus kelioms valandoms, prezidentė patvirtino, kad VSD ją informavo apie provokacijas prieš Lietuvą, Europos Sąjungos (ES) Rytų partneres ir ją asmeniškai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)