„Lietuvos ryto“ televizija praneša, kad V. Adamkus buvo sunerimęs dėl žmonos sveikatos, nes jai grėsė kraujo užkrėtimas. Medikai moteriai atliko operaciją – iš alkūnės sąnario buvo pašalinti susikaupę skysčiai.

„Aš apgailestauju, kad Alma šiandien negali būti mūsų tarpe, bet taip įvyko, kad jau teko pasirinkti ligoninę, Santariškių chirurginį skyrių. Bet noriu visu nuraminti, kad yra viskas tvarkoje, pavojaus jokio gyvybei nėra, – žurnalistams penktadienį sakė V. Adamkus. – Buvo pavojus dėl kraujo užkrėtimo. Vieną dieną pavėlavus galėjo liūdnai pasibaigti. Ji gerai laikosi ir visiems dėkoja už dėmesį ir meilę, kurią jaučiam iš jūsų visų.“

Gydytojas Remigijus Nargėla „Lietuvos ryto televizijai“ paaiškino, kad A. Adamkienei buvo bursitas - sąnario tepalinio maišelio (bursos) uždegimas, dėl kurio susikaupia skysčiai sąnaryje dėl nedidelio sumušimo. Operacija atlikta ketvirtadienį, o dabar vykdomi perrišimai. Medikas sakė, kad kiekviena intervencija medicinoje yra kažkiek pavojinga, nors šiuo atveju ypatingo pavojaus nebuvo kilę.

DELFI primena, kad kadenciją baigęs prezidentas V. Adamkus penktadienį Kaune dalyvavo jo vardo bibliotekos–muziejaus atidaryme. Iškilmingoje atidarymo ceremonijoje prezidentas linkėjo, kad įstaiga „būtų svetinga ir atvira, kad joje kiekvienas jaustųsi ne svečiu, o savu, laukiamu ir reikalingu žmogumi“.

„Linkiu, kad čia būtų ne tik saugomos knygos, dokumentai, istorinę vertę turintys daiktai, bet kad tai būtų profesinio, intelektualinio, dvasinio ir patriotinio tobulėjimo erdvė, kad čia vyktų diskusijos, paskaitos, kad čia susitiktų žmonės, keistųsi mintimis ir nuomonėmis“, – kalbėjo prezidentas.