Premjeras Andrius Kubilius sudarė darbo grupę tokio pastato statybos ir finansavimo, taip pat teismų valdomų pastatų panaudojimo klausimams nagrinėti, pranešė "Vilniaus diena".

Ministro pirmininko kancleris, darbo grupės vadovas Deividas Matulionis teigė, kad dar aišku, kiek teismų reikėtų perkelti į naują pastatą - tai esą darbo grupė ir aiškinsis.

Kanclerio teigimu, minimas sklypas Šeimyniškių gatvėje 28 priklauso Nacionalinei žemės tarnybai, bet buvo skirtas Muitinės departamentui.

Kaip problemiškiausius teismus, kuriuos reikėtų svarstyti perkelti, D.Matulionis nurodė Vilniaus apygardos teismą, Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, Lietuvos Apeliacinį teismą, Vilniaus rajono apylinkės teismą.

"Yra ir klausimas dėl Administracinio teismo, bet dėl to dar turime diskutuoti su teismų žmonėmis. Dėl kokių teismų, turime spręsti su teismų administracija. Teismai patys yra kreipęsi, kad reikėtų spręsti tą problemą - tai ne mūsų pačių idėja", - aiškino kancleris.

Kol kas nenumatyta, iš ko būtų finansuojamos naujo teismų pastato statybos.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius apie šias iniciatyvas net nebuvo informuotas.

"Apie sudarytą darbo grupę nežinau, bet žinau apie svarstytus variantus ir pats turiu tam tikrą nuomonę, kaip turėtų būti. Kai kurių teismų poreikis yra, ypač atsižvelgiant į tai, kad Vilniaus rajono apylinkės teismas pagal plėtros planus yra tarp tų, kurie apskritai būtų iškeldinti ir toje vietoje kas nors naujo galbūt statoma. O Vilniaus apygardos teismas iš tikrųjų neišsitenka, yra išbarstytas per kelias vietas - tai nėra tokios sąlygos, kokios turėtų būti. Manau, kad tikrai reikėtų pertvarkyti, bet tos pertvarkos tikrai neturėtų reikšti, kad mokesčių mokėtojams turi kainuoti brangiau", - sakė R.Šimašius.