Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą, prašydama patarti dėl gauto teisėjo R.Lincevičiaus prašymo atleisti iš pareigų jo paties noru.

Praėjusių metų pabaigoje prezidentė savo ruožtu kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl to paties teisėjo atleidimo iš pareigų pažeminus teisėjo vardą. Teisėjų taryba šio klausimo neišnagrinėjo, keliskart jį atidėjusi dėl teisėjo ligos.

Prezidentės patarėjas Ernestas Rimšelis sako, jog prezidentė, gavusi R.Lincevičiaus prašymą atleisti iš pareigų paties prašymu, nutarė jį patenkinti.

"Toks sprendimas paspartins įstrigusį teisinį procesą vertinant autoįvykio aplinkybes ir padedant tašką šioje istorijoje. Be to, tai leis greičiau atnaujinti Kauno apygardos teismo teisėjų korpusą bei paspartinti dėl susikaupusio darbo krūvio stringantį bylų nagrinėjimą šiame teisme", - BNS perduotame komentare situaciją paaiškino prezidentės patarėjas.

E.Rimšelis tvirtino, kad šalies vadovė dar praėjusių metų pabaigoje buvo prašiusi Teisėjų tarybos patarimo dėl R.Lincevičiaus atleidimo iš pareigų, tačiau net ir praėjus beveik keturiems mėnesiams taryba negalėjo pradėti nagrinėti jo atleidimo klausimo dėl teisėjo sveikatos būklės.

Prezidentės patarėjas kartu pabrėžė, kad R.Lincevičius siekia paneigti pirminę policijos surinktą ir Teisėjų tarybai bei prezidentei pateiktą informaciją apie autoįvykį ir jo kraujyje nustatytą alkoholio koncentraciją, tvirtindamas, jog automobilį vairavo būdamas blaivus, bet po širdies operacijos vartojęs medikamentus, galėjusius lemti klaidingus policijos pareigūnų vertinimus.

Teisėjo atleidimo klausimas svarstomas dėl to, jog lapkričio 29 dieną jis esą neblaivus vairavo automobilį ir reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė mažametį vaiką, nežymiai sutrikdydamas jo sveikatą.

Kaip teigta Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pateiktoje informacijoje, eismo įvykio dieną policijos pareigūnams dėl R. Lincevičiaus blaivumo nekilo jokio įtarimo, tačiau Valstybinė teismo medicinos tarnyba, atlikusi kraujo tyrimą, nustatė lengvą (0,41 prom.) girtumo laipsnį.