Lietuvos Aukščiausiasis Teismas informavo, kad kandidatais į lapkritį vyksiančius Teisėjų tarybos rinkimus siūlo šešis teisėjus: Civilinių bylų skyriaus teisėjus Egidijų Laužiką, Gražiną Davidonienę, Algį Norkūną, Sigitą Gurevičių bei Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjus Vytautą Greičių, Dalią Bajerčiūtę.

Lietuvos apeliacinis teismas į tarybą siūlo Civilinių bylų skyriaus teisėjus Rasą Gudžiūnienę, Gintarą Pečiulį, Vigintą Višinskį bei Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininką Aloyzą Kruopį ir šio skyriaus teisėją Laimą Garnelienę.

Nacionalinė teismų administracija (NTA) praneša, kad Teisėjų tarybą sudaro 21 narys: pagal pareigas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas, Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas, Vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas, po tris – iš Lietuvos Aukščiausiojo, Lietuvos apeliacinio ir Vyriausiojo administracinio teismų atstovus, trys – iš visų apygardos teismų, trys iš visų apygardos administracinių teismų ir trys – iš visų apylinkės teismų.

Teisėjų tarybos nariu gali būti renkamas teisėjas, turintis ne mažesnį kaip penkerių metų teisėjo darbo stažą ir kuriam nebuvo taikyta drausminė nuobauda. Teisėjų kandidatūras Visuotiniame teisėjų susirinkime iškelia ir renka atitinkamų teismų atstovai.