Remiantis Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnų nustatytais duomenimis įtariama, kad Šiaulių ligoninės direktorius Petras Simanavičius buvo žadėjęs „Eurovaistinių“ tinklo atstovams paveikti jam pavaldžius gydytojus, kad šie, skirdami ar išrašydami kompensuojamus vaistinius preparatus pacientams, tikslingai rekomenduotų juos įsigyti tik šių vaistinių tinkle.

Mainais už tai šio tinklo vaistinėse turėjo būti priimtos ir išskirtinėmis sąlygomis realizuojamos direktoriaus artimam asmeniui priklausančios medicininės priemonės.

Petras Simanavičius

Nustačius šias aplinkybes ir gavus jas patvirtinančių duomenų, Šiaulių ligoninės direktoriui ir dviems šio vaistinių tinklo vadovams pareikšti įtarimai dėl prekybos poveikiu. Naujienų agentūros BNS žiniomis, STT įtarimus dėl prekybos poveikiu pareiškė „Eurovaistinės“ tinklo direktorei Kristinai Jakubauskienei ir „Eurovaistinės“ Šiaulių regiono vadovei.

Tai dar viena korupcinė schema, kuri išaiškinta atliekant šį sudėtingą didelės apimties tyrimą.

„Eurovaistinė“ vykdo vidinį savo tyrimą

„Eurovaistinė“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė teigia, kad įmonei žinoma, jog dviems darbuotojams yra pareikšti įtarimai Šiaulių ligoninės direktoriaus P. Simanavičiaus byloje.
Įtarimai pareikšti Šiaulių ligoninės direktoriui Petrui Simanavičiui, atsistatydinusiai „Eurovaistinės“ tinklo direktorei Kristinai Jakubauskienei ir „Eurovaistinės“ Šiaulių regiono vadovei.

„Mums yra žinoma, kad ligoninės direktorius savo kryptingais veiksmais norėjo paveikti darbuotojus siekdamas asmeninės naudos – reikalavo priimti ir prekiauti direktoriaus artimam asmeniui priklausančiomis prekėmis. Šiomis prekėmis mūsų tinkle niekada nebuvo ir nėra prekiaujama. Įmonė vykdo vidinį tyrimą ir geranoriškai bendradarbiauja su pareigūnais, todėl pateikėme visą jiems rūpimą informaciją“, teigama L. Bielskės komentare.

Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, daugiau komentuoti įmonė atsisako.

Traukiasi „Eurovaistinės“ tinklo direktorė

Paskelbus apie įtarimus pranešta, kad iš pareigų traukiasi „Eurovaistinės“ tinklo direktorė K. Jakubauskienė.

„Tikiu savo nekaltumu, bet akcentuoju įmonės skaidrumą ir nenoriu pakenkti jos reputacijai, todėl pasitraukiu iš užimamų pareigų“, - K. Jakubauskienės komentarą BNS perdavė „Eurovaistinės“ atstovė spaudai Laura Bielskė.

K. Jakubauskienės atsistatydinimą „Eurovaistinės“ valdyba patenkino vasario 2 d. Nauja įmonės „Eurovaistinė“ direktore tapo Asta Šerkšnienė.

P. Šerkšnienė įmonėje dirba 15 metų ir iki šiol ėjo Farmacinės veiklos vadovės pareigas.

Viešieji pirkimai Šiaulių ligoninėje pasirodė įtartini

Kaip pranešta anksčiau, STT įtaria, kad vykdant viešuosius pirkimus, kurių bendra vertė yra per šimtus tūkstančių eurų, buvo siekiama, kad juos laimėtų iš anksto pasirinktos įmonės, o už tai iš šių įmonių vadovų buvo reikalaujami ir priimami kyšiai.

Taip pat tiriamos aplinkybės, susijusios su ligoninės lėšomis įsigytais ir galimai pasisavintais įvairiais brangiais daiktais bei kitos ligoninės lėšų pasisavinimo schemos.

Dėl šių korupcinių nusikaltimų įtarimai pareikšti ligoninės generaliniam direktoriui, strateginio valdymo direktorei, infrastruktūros direktoriui ir kitiems asmenims.

Iš viso atliekant šį didelės apimties ikiteisminį tyrimą įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų jau yra pareikšti 12 asmenų.

STT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento ir Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.