Teisėjų garbės teismas, išanalizavęs Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pateiktą medžiagą, nustatė, kad teisėjas V. Paškevičius keturiose baudžiamosiose bylose nesilaikė Baudžiamojo proceso kodekse įtvirtintų reikalavimų, nustatančių nuosprendžio surašymo ir paskelbimo terminus.

„Turėdamas pareigą paskelbti išnagrinėtose bylose nuosprendžius per 14 dienų, o jei byla sudėtinga ir didelės apimties, per teismo nustatytą įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau kaip per 45 dienas, teisėjas nebuvo pakankamai pareigingas ir neužtikrino, kad nuosprendžiai būtų paskelbti nustatytais terminais“, – teigiama Teisėjų garbės teismo sprendime.

Teisėjo V. Paškevičiaus nagrinėtų baudžiamųjų bylų patikrinimo metu buvo rasta ir kitų pažeidimų, susijusių su teismo proceso reikalavimais: keliose baudžiamosiose bylose įstatymo numatytais terminais nebuvo surašyti protokolai, teisėjas jų nepasirašė.

Parinkdamas nuobaudą, Teisėjų garbės teismas atsižvelgė į tai, kad teisėjo padaryti pažeidimai kartojosi nagrinėjant kelias baudžiamąsias bylas, padarytais pažeidimais buvo suvaržytos teismo dalyvių procesinės teisės. Taip pat atsižvelgta ir į tai, jog teisėjas padarytus pažeidimus pripažino ir gailisi, anksčiau jis nebuvo baustas drausmine tvarka.

Teisėjų garbės teismo sprendimas per dešimt dienų nuo jo priėmimo gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, pranešė Nacionalinė teismų administracija.