Pasak D. Grybauskaitės, vis didėjantis pagrindiniu šalies įstatymu besidominčių žmonių skaičius rodo, kad tampame pilietiškai brandžia visuomene, kuriai rūpi, kokioje valstybėje gyvename.

Konstitucijos egzaminas - puiki pilietiškumo mokykla, ugdanti pagarbą mūsų valstybės santvarkai ir žmogaus teisėms. Išmanydami svarbiausią Lietuvos įstatymą ir gyvendami pagal jį, kuriame teisingesnę ir geresnę Lietuvą, kurioje norime gyventi, augti, dirbti ir tobulėti“, - apdovanojimų ceremonijoje sakė D. Grybauskaitė. Šalies vadovė palinkėjo egzamino nugalėtojams domėtis ir stiprinti teisines žinias, būti Konstitucijos šviesuliais savo aplinkoje.

Tris nugalėtojais tapusius Pravieniškių nuteistuosius prezidentės pasirašytos Konstitucijos pasieks paštu, kiti nugalėtojai jas atsiėmė iš D. Grybauskaitės rankų.
Teisingumo ministras Remigijus Šimašius prisipažino pats prieš 20 metų pirmąkart balsavęs referendume dėl Konstitucijos. „20 metų, manau, rodo, kad Konstitucijos egzaminą ir Konstitucija, ir lietuvių tauta išlaikė gana neblogai. (...) Iš tikrųjų labai svarbu, kad Konstitucija mums suteikia daug galimybių - reikia išdrįsti jomis naudotis“, - sakė R. Šimašius.

Konstitucijos egzaminą buvo galima laikyti ir DELFI portale. „Mes tikime, kad Konstitucijos egzaminas ugdo pilietiškumą, bendrumo jausmą, pasididžiavimą savo valstybe, kurio taip trūksta. Šiemet Lietuvoje stebėjome kaip niekada daug teisinės valstybės pamatų trypimo apraiškų, todėl mus ypač džiugina, kad dalyvavusiųjų Konstitucijos egzamine skaičius taip išaugo“, - apdovanojimų ceremonijoje kalbėjo DELFI vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Pasak M. Garbačiauskaitės-Budrienės, portalas vertina, kad piliečiai skaito svarbiausią Lietuvos įstatymą, nori suprasti, ant kokių teisinių pamatų pastatyta valstybė, kurioje jie gyvena. Jos teigimu, ugdyti sąmoningą pilietį DELFI laiko savo pareiga ir jam ypač svarbus Konstitucijos egzaminas.

Nugalėtojui sunkiausia atsiminti skaičius

„Egzaminą sprendžiau namie internetu. Greitai atsakiau, laimėti nesitikėjau – tiesiog buvo įdomu pasitikrinti žinias. Nudžiugau, kai paskambino ir gavau žinutę į elektroninį paštą apie laimėjimą“, - DELFI sakė teisinį išsilavinimą turinčių ir teisę studijuojančių grupėje nugalėjęs Vitalijus Gamperis.
Mykolo Romerio universiteto teisės absolventas pasakojo, kad jam sunkiausia Konstitucijoje atsiminti skaičius. „Įstatymai keičiasi, bet Konstitucijos keitimo tvarka labai sudėtinga, tad Konstituciją išmoksti ir moki“, - teigė V. Gamperis. 

Jis naudojosi galimybe pasitikrinti Konstitucijos žinias DELFI portale. Iš viso DELFI Konstitucijos egzamino užduotis sprendė 4668 skaitytojų. Konstitucijos egzamine teisininkams dalyvavo 775 žmonių, Konstitucijos egzamine piliečiams dalyvavo 3893.

Konkurso organizatoriai sulaukė daugiau nei pusės tūkstančio 1–4 klasių moksleivių darbų iš 100 Lietuvos mokyklų gražiausio jubiliejinės Konstitucijos viršelio konkursui. Už gražiausią viršelį balsavo beveik 5000 žmonių, o konkurso piešinius peržiūrėjo beveik 18 000 žmonių.

DELFI įteikė prizus trims teisinį išsilavinimą turintiems piliečiams ir trims teisinio išsilavinimo neturintiems piliečiams, kurie sprendė egzaminą portale. Taip pat buvo apdovanoti piešinių konkurse dalyvavę vaikai, kurie sulaukė DELFI skaitytojų simpatijų.

Šiais metais egzamino užduotis sprendė daugiau nei 32 tūkst. Lietuvos piliečių, kurie egzaminą laikė savivaldybėse, mokyklose, Seime, laisvės atėmimo įstaigose ir internetu. Šįmet dalyvių buvo maždaug 7 tūkst. daugiau nei pernai. Pirmą kartą egzaminas organizuotas ir Lietuvos universitetuose bei kolegijose – trylikos aukštųjų mokyklų padaliniuose egzaminą laikė 708 studentai ir darbuotojai. Šįmet projektas vykdytas jau šeštą kartą.