Iš visų išteisintųjų pusė išteisinta pirmos instancijos teismuose, kita tiek, t.y. 13 asmenų išteisinti apeliacine tvarka. Tarp išteisintųjų – vienas nepilnametis. Iš 26 išteisintų asmenų penki įtariamieji buvo kaltinti sunkių ir labai sunkių nusikaltimų padarymu.

14 asmenų išteisinti, kaip nepadarę veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, 7 – neįrodžius jų dalyvavimo, padarant nusikalstamas veikas, o penkių asmenų atžvilgiu bylos nutrauktos dėl būtinosios ginties. Kitais pagrindais išteisintų asmenų praėjusias metais Klaipėdos apygardos teismuose nebuvo.

„Kaip ir ankstesniais metais, pagrindinė asmenų išteisinimo priežastis lieka ta pati – skirtingas prokurorų ir teisėjų bylose surinktų įrodymų vertinimas“,– sakė už valstybinio kaltinimo organizavimą Klaipėdos apygardos prokuratūroje atsakingas apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vytautas Jurkevičius.

Prokuroro teigimu, kasmet gerėjantys valstybinio kaltinimo rezultatai rodo, jog prokurorai teisingai supranta baudžiamojo proceso paskirtį – ginant žmogaus ir piliečių teises bei laisves, visuomenės ir valstybės interesus, išsamiai atskleisti nusikalstamas veikas ir tinkamai pritaikyti įstatymą, kad nusikalstamą veiką padaręs asmuo būtų teisingai nubaustas ir niekas nekaltas nebūtų nuteistas.