„Prokuroras dirba visiškai savarankiškai, taip ir galiu vertinti prokuroro darbą“, – metinėje spaudos konferencijoje komentavo prezidentė.

„Reformos projektą ruošė ne prokuratūra, o pats Seimas. 2011-aisiais jį priėmė 103 balsais, tai, praktiškai, du trečdaliai Seimo balsavo už tokią reformą, 2012-ieji skirti jos įgyvendinimui. Iš tiesų prokuroras vykdė tik Seimo priimtą įstatymą“, – žurnalistų paklausta, kaip vertina D. Valio darbą, atsakė D. Grybauskaitė.

Seimas prokuratūros sistemos reformą patvirtino 2011-aisiais. Ji iš trijų pakopų tapo dvipakope.

LRT.lt primena, kad Seimas, nepaisant palankaus Teisės ir teisėtvarkos komiteto vertinimo, nepritarė Generalinės prokuratūros 2012 m. veiklos ataskaitai ir paliko sprendimą rudeniui. Pasak Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto nario Vitalijaus Gailiaus, ataskaita suformuota iš melo.

Maža to, prieš kelias savaites atsistatydino Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis, durimis trenkė ir Generalinės prokuratūros Or­ga­ni­zuo­tų nu­si­kal­ti­mų ir ko­rup­ci­jos ty­ri­mo skyriaus pro­ku­ro­ras Min­dau­gas Dū­da.

D. Valys generaliniu prokuroru paskirtas 2010-aisiais, anksčiau dirbo Akmenės rajono apylinkės prokuratūros vyriausiuoju prokuroru.