Trijų teisėjų kolegija atmetė A. Šimaitienės skundą dėl Panevėžio apygardos teismo sprendimo, kuriuo buvo atmestas jos ieškinys prezidentei D. Grybauskaitei, Lietuvos Respublikai, atstovaujamai Vyriausybės, Vilniaus miesto 3 apylinkės ir Vilniaus apygardos teismams bei Teisėjų tarybai. Šioje byloje trečiuoju asmeniu, nepareiškiančiu savarankiškų reikalavimų, buvo įtraukta Finansų ministerija.

Buvusi teisėja A. Šimaitienė siekė, kad jos atleidimas iš pareigų bei juo susiję vidaus administravimo aktai būtų pripažinti negaliojančiais ir neteisėtais, be to, jai būtų išmokėta pareiginė alga ir priedai už 5 metus.

A. Šimaitienės atleidimas iš pareigų buvo grindžiamas Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo atlikto tarnybinio patikrinimo išvada bei pateikta papildoma informacija, taip pat įvertintas Lietuvos apeliacinio teismo dar 2011 m. liepos 1 d. nutartyje padarytas teisinis A. Šimaitienės veikų vertinimas dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo (byla buvo nutraukta dėl senaties).

Teisėjų taryba išanalizavo ir įvertino pakankamai objektyvaus pobūdžio faktines aplinkybes, kuriomis rėmėsi, priimdama nutarimą patarti prezidentei atleisti A. Šimaitienę iš teisėjos pareigų, –buvusiai teisėjai nepalankiame sprendime pažymėjo Lietuvos apeliacinis teismas. – Šios faktinės aplinkybės vertintinos, kaip pakankamos konstatuoti, kad A. Šimaitienė padarė šiurkštų darbo drausmės pažeidimą, tai yra savo poelgiais pažemino teisėjo vardą, tuo atliko veiksmus, kuriais buvo diskredituotas Lietuvos Respublikos teisėjo vardas ir pažemintas teisminės valdžios autoritetas, nevykdė pareigos saugoti savo profesijos garbę ir prestižą dėl to priėmė sprendimą patarti prezidentui atleisti apeliantę iš užimamų teisėjos pareigų.

Savo ruožtu prezidentė gavusi tokį Konstitucijoje įtvirtintos specialios institucijos – Teisėjų tarybos patarimą, teisėtai ir pagrįstai skyrė griežčiausią drausminę nuobaudą – atleidimą iš pareigų“.

Iš pareigų A. Šimaitienė buvo atleista praėjusių metų liepos 18-ąją.