Praėjusią savaitę Vilniaus miesto apylinkės teismas patenkino prokuratūros prašymą ir politiką dar trims mėnesiams nušalino nuo pareigų.

Bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuroras Linas Kuprusevičius antradienį BNS sakė, kad kovo 13 dieną buvo paskelbta apie ikiteisminio tyrimo pabaigą.

"Iki kovo pabaigos galės susipažinti su bylos medžiaga, planuojama, kad balandžio viduryje byla bus perduota teismui", - BNS sakė prokuroras.

R.Adomavičius yra vienintelis įtariamasis byloje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai spalį Vilniaus miesto savivaldybės vicemerui pareiškė įtarimus dėl 40 tūkst. litų kyšio ėmimo. Politiko veiksmai traktuojami kaip prekyba poveikiu. Už šį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Narystę Socialdemokratų partijoje sustabdęs politikas įtariamas tuo, kad "savo naudai tiesiogiai reikalavo, provokavo ir priėmė iš asmens 40 tūkst. litų kyšį". Tuo tarpu R.Adomavičius kaltinimus neigia ir tvirtina, jog rasti grynieji - jo nuosavi pinigai rinkimų kampanijai.

Vicemeras vadovavo bendrovės "Vilniaus vandenys" stebėtojų tarybai, Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties vykdymo priežiūros komisijai.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl galimo R.Adomavičiaus kyšininkavimo, STT pareigūnai atliko kratas sostinės savivaldybėje, vicemero kabinete, Lietuvos socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus būstinėje ir bendrovėje "Vilniaus vandenys".

"Kol vyksta tyrimas, mano galva, jis negali eiti tų pareigų. Teismas konstatavo, kad pareigų ėjimas yra nesuderinamas su jam pareikštais įtarimais, nušalinimas reikalingas greitesniam ir nešališkesniam tyrimo užtikrinti", - yra sakęs bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuroras L.Kuprusevičius.

R.Adomavičius visas apylinkės teismo nutartis dėl nušalinimo nuo pareigų skundė Vilniaus apygardos teismui, tačiau jis netenkino nė vieno skundo.