Kaip trečiadienį pranešė Lietuvos notarų rūmai, šios institucijos komisija, prižiūrinti notarų profesine kvalifikaciją, pripažino A.Grumuldį netinkamą eiti pareigas. Remdamasis šia išvada, teisingumo ministras spalio viduryje atleido notarą iš pareigų ir nurodė nustatyta tvarka perduoti jo dokumentus, bylas kitiems notarams.

Notarų rūmų sudaryta Notarų atestacijos komisija surengė posėdį dėl A.Grumuldžiui iškeltų trijų neeilinių atestacijų, susijusių su jo atžvilgiu iš privačių ir juridinių asmenų gautais skundais. Dvi neeilines atestacijas no tarui iškėlė Lietuvos notarų rūmų prezidiumas, vieną neeilinę atestaciją – Teisingumo ministerija.

Komisija nustatė, kad notaras savo veikloje daug kartų pažeidė teisės aktus, nesilaikė Notarų rūmų statuto ir Notaro garbės kodekso, nesiėmė priemonių pašalinti anksčiau jo veikloje nurodytus trūkumus. Atestacijos komisija vienbalsiai nutarė, kad A.Grumuldis netinka eiti notaro pareigų.
Nuo atleidimo dienos A.Grumuldis nebeturi teisės atlikti notarinių veiksmų.

Pagal nustatytą tvarką, iš pareigų atleistas notaras privalo perduoti Notarų rūmams savo archyvą ir kitus dokumentus. Notaro aptarnaujamos veiklos teritorijos paskirstomos kitiems notarams.
Šiuo metu Lietuvoje dirba 262 notarai.