Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Aidas Amparavičius BNS sakė, kad A.Skučienė atsiuntė gydytoją pažymą, kad serga ir atvykti negalės visą šią savaitę.

Prokuroras teigė, kad bus užklausta medikų, jog jie informuotų, kiek laiko sirgs Kauno rajono gyventoja.

Pranešimas apie įtarimus A.Skučienei yra surašytas, tačiau pareigūnams jo įteikti kol kas nepavyko.

"Įtariamuoju tampama nuo įtarimo surašymo momento ar iškvietimo. Bet asmuo gali sakyti, kad nesu gavęs nieko ir nieko nežinau", - BNS teigė prokuroras.

Rugpjūčio 9 dieną policija bandė įteikti dokumentus Kauno rajone gyvenančiai A.Skučienei, tačiau ji atsisakė juos pasirašyti.

Mirusio Drąsiaus Kedžio dukters perdavimo motinai Laimutei Stankūnaitei istorijoje įtarimų sulaukė ir D.Kedžio tėvai. Įtarimus ketinama pateikti ir mirusiojo seseriai Neringai Venckienei. Pastaroji taip pat serga ir nėra apklausta.

Panevėžio prokuratūroje tiriamos baudžiamosios bylos dėl įvykių Vilniuje ir Panevėžyje.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti N.Venckienei įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė liepos 2 dieną patenkino N.Venckienės prašymą atleisti ją iš Kauno apygardos teismo teisėjos pareigų. Buvusi teisėja žada rudenį dalyvauti Seimo rinkimuose.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės mirusio brolio D.Kedžio ir jo sugyventinės L.Stankūnaitės dukrą, kurią globojo N.Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei pedofilijos byloje įtarimai nėra pateikti. Dėl šios nusikalstamos veikos kaltinamas vienintelis dabar jau miręs Andrius Ūsas. Jo byla dar nagrinėjama.