Su tokia realybe susidūrė viena antstolė, kurią naktimis netikėtai užplūdo nepažįstamųjų pasiūlymai pasimylėti – vienas antstolės „klientas“ populiariame skelbimų puslapyje paskelbė, jog labai turtinga moteris ieško intymių pažinčių.

Maža to, antstolė sulaukė SMS žinučių su kvietimais atvykti į morgą. „Laba diena, čia iš morgo trukdo, kaip prašėte, jums atsilaisvino laisva vieta. Maloniai kviečiame“, – tokio ir panašaus pobūdžio tekstai skriejo į antstolės mobilųjį telefoną.

Visa tai liovėsi tik tuomet, kai moteris kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus – suvokęs, kad yra sekamas, vyras nustojo skambinėti ir rašyti SMS žinutes.

„Iš tikrųjų, labai mažai vilčių turėjau, bet policija padarė tikrai galingą darbą, tai neįtikėtina“, – DELFI prisipažino antstolė, kurią kelis mėnesius persekiojo vienas Vilniaus rajono gyventojas, pasipiktinęs, kad iš jo neįgalumo pensijos antstolė kas mėnesį nuskaičiuoja skolą greitųjų kreditų bendrovei.

Tokios aplinkybės paaiškėjo teismui išnagrinėjus neįgalaus, tačiau darbingo vyriškio baudžiamąją bylą – už valstybės tarnautojos įžeidimą jam skirta 6 MGL dydžio (7 80 Lt) bauda.

Pribloškiantis skelbimas antstolei, nerealus pasiūlymas vyrams

Baudžiamojoje byloje nukentėjusiąja pripažinta antstolė pareigūnams pasakojo, kad ši istorija prasidėjo praėjusių metų rugsėjį, kai į viešai skelbiamą jos mobilųjį telefoną paryčiais iš kito telefono, kurio numeris nebuvo rodomas, ėmė skambinėti nepažįstamasis.

„Atsiliepus niekas nekalbėdavo, tačiau skambučiai kartojosi beveik kiekvieną parą ir ne po vieną kartą, o po kiek laiko gavau SMS žinutę, kad esu kviečiama į morgą – jau atsilaisvino vieta, – pasakojo valstybės tarnautojai prilyginama antstolė. – Skambučiai ilgai nesiliovė, todėl naktimis, norėdama bent šiek tiek pailsėti, buvau priversta išsijungti telefono aparato garsą. Kai telefonas skambėdavo dieną, nekeldavau ragelio“.

Antstolė teigė, kad spalio pradžioje skambučiai liovėsi, tačiau tai buvo tik tyla prieš audrą.

„Spalio 17-ąją vėl sulaukiau privataus numerio skambučio, o po poros valandų pasipylė SMS žinutės ir skambučiai su įvairiausiais pasiūlymais teikti intymias paslaugas, – prisiminė moteris. – Pabendravusi telefonu su vienu iš skambinusių vyriškių sužinojau, kad jis internete rado intymaus pobūdžio skelbimą“.

„Ką tik grįžau, turiu norą bendrauti su vyrų kompanija, esu turtinga, turiu savo plotą, mėgstu, kada tenkina liežuviu... Vyrukai, galiu tenkinti ir telefonu, geriau naktimis“, – antstolė neteko amo pamačiusi jos tarnybiniu mobiliuoju telefonu publikuotą skelbimą.

Moteris kreipėsi į skelbimų portalą administraciją, prašydama kuo skubiau ištrinti skelbimą. Viskas tuo būtų pasibaigę, tačiau skelbimas po kelių dienų vėl pasikartojo.

„Skambučiai ir žinutės su nepadoriais pasiūlymais tęsėsi, buvau priversta pasiimti naują telefono numerį, nes pavargau nuo šitokio psichologinio persekiojimo“, – antstolė teigė, kad dar ilgą laiką sulaukdavo sekso ištroškusių vyrų pasiūlymų.

Kai pagaliau ir šis skelbimas buvo ištrintas, antstolę pasiekė nemaloni SMS žinutė: „Nutrūkusi styga“ siūlo jums ir jūsų giminei pigias ritualines paslaugas. Švenčių proga tik jums karstas su 50 proc.  nuolaida, paskubėkite, vietų skaičius Trakų kapinėse ribotas! “.

„Patikėkite, tuo metu buvo labai nemiela, stengiausi niekam apie tai nepasakoti, kad nepanikuotų – labiausiai išgyveno mano padėjėjos, nes jos tiesiogiai dirba su žmonėmis“, – antstolė tvirtino, kad per 25 m. darbo metus pirmą kartą susidūrė su tokiu persekiojimu.

Antstolę apskundė prezidentei

Antstolę persekiojusio vyro pareigūnams ilgai nereikėjo ieškoti, nors jis ir naudojosi su neabonentine mobiliojo ryšio kortele, o intymaus pobūdžio skelbimą patalpino būdamas Estijoje.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras pareigūnams prisipažino, kad maždaug 5 metus serga sunkia Parkinsono liga, dėl to jam suteiktas neįgalumas.

„Kas mėnesį gaunu 309 Lt pašalpą, kitų pajamų neturiu, todėl buvau paėmęs greitąjį kreditą, dėl negrąžintos skolos mano byla atsidūrė pas antstolę, – sakė kaltinamasis. – Sužinojęs, kad man iš pašalpos yra nuskaičiuojami pinigai, parašiau raštą Lietuvos prezidentei, po to šis raštas buvo perduotas Antstolių rūmų prezidentei. Taip sužinojau, pas kokią antstolę yra mano byla“.

Vyras neslėpė, kad antstolę ėmė terorizuoti dėl nuskaičiuojamų pinigų, tačiau esą tokiam poelgiui jį pastūmėdavo liga.

„Kai buvau pas gydytoją Estijoje, buvau išgėręs vaistų ir parašiau skelbimą – nesuvokiau, kad jis yra seksualinio pobūdžio“, – liga bandė prisidengti vyriškias.

Grasino iššaudyti kaip D.Kedys

Nukentėjusiąja pripažinta antstolė prisipažino, kad niekada nėra mačiusi ją įžeidusio ir keistas SMS žinutes siuntinėjusio vyro.

„Jis mūsų darbe nesirodydavo, jo net nesu mačiusi, tačiau labai džiaugiuosi, kad policija sugebėjo jį surasti – tokie rašinėtojai turi suvokti, kad jie yra surandami“, – antstolė neslėpė, jog policijos pareigūnams net iškepė pyragą, kai sužinojo, kad šie surado ją terorizavusį vyriškį.

„Kiek žinau, prieš metus šis vyras terorizavo kitą antstolę, tačiau ji nuleido rankas, o policija neabejoja, kad čia tas pats žmogus, – sakė antstolė. – Štai ir šiandien į mūsų biurą buvo atėjęs žmogus, kuris sakė, kad visus iššaudys kaip D. Kedys ir tikriausiai neužsprings skrandžio turiniu – toks jau mūsų darbas, esame tarp išieškotojų ir skolininkų. Išieškotojui tu esi geras, o skolininkui – blogas, todėl esi priverstas ieškoti aukso vidurio. Žinoma, dabar juokinga, kai naktį intymūs pasiūlymai man plaukte plaukė, tačiau pradžioje nepasakyčiau, jog buvo linksma“.