„Amerika ir vėl nespėja su likusiu pasauliu. Tai neteisinga – mes visi nutukę ir negalime taip greitai eiti. Šį sykį Amerikos dominavimui smūgį sudavė mūsų senas didis priešas – Lietuva“, - taip savo tiradą apie Lietuvą pradėjo populiarios politinio humoro laidos „The Colbert Report“ vedėjas Stephenas Colbertas.

Komikas pirmiausiai primena, kad amerikiečių sportininkai galiūnų varžybose niekaip nesugeba prilygti Žydrūnui Savickui, kurio pavardę retas amerikietis sugebėtų ištarti teisingai. Dar vienas dalykas, pagal kurį Lietuva esą nurungė JAV – gramatika. Kaip neabejotino Lietuvos pranašumo pavyzdį „The Colbert Report“ pateikė žodį „Šešiasdešimt“.

Tikrą juoko bangą salėje sukėlė žinia, kad Lietuva išleido savo nacionalinius kvepalus pavadinimu... „Lietuva“ (tiesa, tikrasis kvepalų pavadinimas – „Lietuvos kvapas“). „Anot jų nacionalinio kvapologo Mindaugo Staugvilo (jo pavardę laidos vedėjas tarė dar sunkiau nei Ž.Savicko – red. past.), „norėjome sukurti kažką ypatingo, atspindinčio Lietuvą ir lietuvišką būdą“. Puiku. Dabar jie bus nesulaikomi. Visi žino, kad didžiausias komplimentas, kokį gali pasakyti moteriai: „Tu kvepi kaip lietuvis“, - tęsė S.Colbertas.

„Kai pas mane susirenka kompanija ir noriu paįvairinti savo butą, tiesiog pasodinu kelias lietuves vonioje. Jos tarsi gyvas popuri, nekenčiantis čigonų“, - kalbėjo komikas, savo mintis iliustruodamas vonioje sėdinčių skarotų senučių vaizdu.