Lietuvos ir Rusijos pilietybes turintis ir registruotas Kaliningrado srityje, A.Abarius minimas slaptojoje VSD pažymoje dėl galimų grėsmių Lietuvos valstybei bei laikomas vienu pagrindinių organizuotos kontrabandos stambiu mastu su Pagėgių pasienio rinktine organizatoriumi. Sulaikytam pasienyje, jam grėsė mažiausiai du mėnesiai belangės, tačiau po keliolikos Lukiškėse praleistų parų teismas sušvelnino kardomąją priemonę, pakeisdamas ją 40 tūkstančių litų piniginiu užstatu. Vienas iš tokio sprendimo motyvų buvo pretekstas, kad verslu užsiimančio kaliningradiečio žmona Vilniuje turi savo vardu registruotą butą.

Panorėjęs A.Abarius gali apsistoti ir poilsio namuose Juodkrantėje "Ąžuolynas", kur butą jam, kaip tremtiniui, už valstybės lėšas - beveik ketvirtį milijono litų, parūpino S.Mikelis. Ilgametį Neringos merą tokioje nelengvoje situacijoje galėtų paguosti ir suprasti nebent žmona Violeta Mikelienė, nes būtent jinai prieš trejus metus pas Klaipėdos notarą pasirašė buto pardavimo ir pirkimo sutartį su A.Abariumi. O parduodama kitą "Ąžuolyno" butą A.Abariaus broliui Vaidui, sutartį sudarė su pastarojo atstovu Mečislavu Žukausku. Tuo pačiu, kuris į Lukiškes pateko su A.Abariumi.

Milijoninės vertės "Ąžuolyno" poilsio namai - prezidento Rolando Pakso apdovanoto ordinu "Už nuopelnus Lietuvai" Karininko kryžiumi S.Mikelio šeimos ir giminių verslas, jo žmona Violeta - pagrindinė akcininkė.

Pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite: