"Lietuvos zoologijos sode pasaulį išvydusi Sniegė yra patyrusi ir labai rūpestinga mama. Ji pati maitina mažylę, ją globoja. Lamytės tėtis Kipšas yra imigrantas, atkeliavęs iš Varšuvos. Jo ausytės labai keistos, kaip ragiukai, tad ir prilipo toks vardas", - pasakojo A. Grebliauskienė. Kanopinių žinduolių skyriaus vedėja sakė buvusi prie Sniegės, šiai atsivedant jauniklį. "Visi kanopiniai žinduoliai, išskyrus lamas ir kuprius, gimus mažyliams nulaižo jų kailiuką. To, ko nepadaro mamos, zoologijos sode atlieka darbuotojai. Gerai, kad Sniegė manimi pasitiki, leido paimti mažylę, nušluostyti rankšluosčiu, šienu", - sakė A. Grebliauskienė.

Pasak skyriaus vedėjos, tik išvydęs pasaulį lamos jauniklis jau po 20 minučių atsistoja ant kojyčių, per dvi valandas pradeda žįsti.

"Pavasaris toks metas, kai beveik visų zoologijos sode gyvenančių kanopinių žinduolių šeimos pagausėja. Šią žiemą nutiko nelaimė, sunkiai susirgo ir nudvėsė snieginių ožių patinas, trys patelės liko vienos, bet gal kuri ir atsives palikuonių", - sakė A. Grebliauskienė.

Anot Kanopinių žinduolių skyriaus vedėjos, greičiausiai laukiama kupranugarių šeimos pagausėjimo.