Patikrinimas vyksta gana paprastai. Su objektu, dėl kurio kreipiasi antroji pusė, susipažįsta manekeniškos išvaizdos mergina arba vyriškis, kuriam neįmanoma atsispirti. Toliau viskas vyksta kaip realybės šou – auka provokuojama neištikimybei.

Jei tikrinamasis ar tikrinamoji užkimba, santykiai užsimezga, į antrą ar trečią pasimatymą ateina žmona arba vyras. Seksas agentūrų darbuotojams draudžiamas, rašoma laikraštyje „Rossijskaja gazeta“.

Agentūroje įprastai dirba apie 10 žmonių – buvę policininkai, žurnalistai, teatro ar televizijos darbuotojai. Standartinis ištikimybės patikrinimas kainuoja nuo 500 dolerių, priklausomai nuo užduoties sudėtingumo, kaina gali padidėti kelis kartus. Agentūrų savininkai klientų trūkumu nesiskundžia.

„Užsakovų pakanka. Paprastai (jie) ateina pagal rekomendacijas. Dauguma – vidutinio amžiaus moterys. Pastovių klientų dėl suprantamų priežasčių nėra. Žmogiško dėkingumo iš nieko nesitikime, kadangi retai iš mūsų sulaukia gerų žinių“, – pasakojo vienos agentūros vadovas.

Sutuoktinių ištikimybės tikrinimą atlieka ir didžiosios detektyvinės agentūros. Tiesa, vien šios srities veikla užsiimančių agentūrų Ukrainoje nedaug, dažniau saugos kompanijose būna atskiras departamentas.

Neoficialiais duomenimis, Ukrainoje veikia apie 2 000 detektyvinių agentūrų. Yra tokių, kurios suteikia neištikimiems vyrams ar moterims alibi. Pavyzdžiui, Dnepropetrovske nueiti į kairę su priedanga kainuoja 250 dolerių.