Antradienį paskelbtu žemėlapiu Rusija tarsi norėjo pabrėžti aukštas degalų kainas Europoje, mat žemėlapyje tik Rusija ir Baltarusija pažymėtos tamsiai žalia spalva – čia nurodyta degalų kaina nesiekia vieno dolerio.

Tiek Krymas, tiek kitos Ukrainos sritys, kurias Rusija rugsėjį neteisėtai aneksavo, žemėlapyje pažymėtos kaip Ukrainos dalis.


Internautai tuoj pat atkreipė dėmesį į šią detalę ir socialiniuose tinkluose ėmė dalintis ekrano nuotrauka su ambasados įrašu.

„Rusijos ambasada Švedijoje pripažįsta aneksuotą Krymą Ukrainos dalimi (bent jau tviteryje, kur, kalbėdama apie degalų kainas, duoda suprasti esą „draugystė“ tarp Europos šalių ir Rusijos būtina“, – savo „Telegram“ kanale komentavo Ukrainos agentūra UNIAN.

„Galų gale Rusijos URM laikosi tarptautinės teisės. <…> Rusijos teroristai žino, kad bus išvaryti iš pusiasalio. Nes viskas, kas neteisėta, yra trapu. Krymas buvo, yra ir bus Ukraina“, – tviteryje rašė Ukrainos užsienio reikalų viceministrė Eminė Džaparova.

Tiesa, po kelių valandų Rusijos ambasada paskelbė dar vieną įrašą, kuriame ėmė aiškinti, esą „ne visi Vakarų šaltiniai taisyklingai vaizduoja Rusijos žemėlapį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją