Gausiai susirinkusiems renginio svečiams taip pat buvo pristatytas rinktinių rašytojo G. Kanovičiaus raštų penkiatomis, išleistas lietuvių ir rusų kalbomis.

Renginio metu rašytoją pasveikino Lietuvos Kultūros viceministras D. Mažintas, Lietuvos ambasadorius Izraelyje D. Degutis, įteikęs Lietuvos Prezidentės D. Grybauskaitės sveikinimą.

D. Mažintas padėkojo rašytojui už jo indėlį plėtojant moderniąją lietuvių literatūros tradiciją, taip pat žmogiškuosius ryšius tarp Lietuvos ir Izraelio, už tarpkultūrinio dialogo stiprinimą. D. Mažintas perskaitė Lietuvos Seimo Pirmininko pavaduotojo G. Kirkilo ir Lietuvos žydų bendruomenės sveikinimus bei įteikė Kultūros ministerijos apdovanojimą – garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ už rašytojo nuopelnus puoselėjant santarvę tarp tautų ir ugdant humanistines vertybes.

Renginio metu kalbėjęs ambasadorius D. Degutis pabrėžė rašytojo G. Kanovičiaus kūrybos svarbą plėtojant lietuvių ir žydų tautų santykius, kuriant tarpusavio supratimu grindžiamą ateitį.

Šventinio minėjimo metu rašytojui G. Kanovičiui buvo įteiktas Vilniaus visuomeninių organizacijų įsteigtas apdovanojimas „Už nuopelnus Vilniui ir tautai“.

Rašytojas G. Kanovičius gimė 1929 m. birželio 18 d. Jonavoje. G. Kanovičius yra parašęs daugiau negu dešimt romanų – savotišką sagą – apie Rytų Europos žydų istorijos vingius nuo 19 amžiaus iki mūsų dienų. Tai – romanų trilogija „Žvakės vėjyje“, dilogija „Kvailių ašaros ir maldos“, romanai „Nusišypsok mums, Viešpatie“, „Ožiukas už du skatikus“, „Ir nebus vergams rojaus“, „Neatsigręžki nuo mirties“, „Žydų parkas“, „Nukirstų medžių šlamėjimas“, „Šėtono apžavai“, "Miestelio romansas". G. Kanovičiaus knygos yra išverstos į 12 kalbų. G. Kanovičiaus kūryba įvertinta Lietuvos ir Izraelio premijomis. G. Kanovičius yra taip pat apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Nuo 1989 iki 1993 metų G. Kanovičius buvo Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkas.

Nuo 1993 metų rašytojas nuolat gyvena Izraelyje.