Tačiau, kaip pirmadienį naujienų agentūrą ELTA užtikrino Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus vedėja Rimantė Juodenienė, tęsdami mokyklų renovacijos darbus, statybininkai juos organizuos taip, kad tikrai nesukliudys rugsėjį prasidėsiančiam įprastiniam mokymo bei ugdymo procesui.

Kaune yra apie 100 bendrojo lavinimo (skaičiuojant su neformalaus ugdymo įstaigomis ) ir apie 80 ikimokyklinio vaikų ugdymo įstaigų. Daugiau nei pusė jų dar laukia renovacijos. Pernai, anot R. Juodenienės, tokiems projektams Kaunas gavo netoli 12 mln. Europos Sąjungos lėšų, šįmet ES dalis švietimo įstaigų renovacijos finansavime sumažėjo, - gauti 8 mln. Lt.

Pagal europinę Klimato kaitos programą, Kauno mokykloms skirta dar 2 mln. Lt. Pati miesto savivaldybė iš savo biudžeto 5 mln. Lt numatė naujiems projektams, kuriems įgyvendinti reikia dalinio finansavimo.

Viena iš trijų Kauno mieste Valstybės investicijų programos lėšomis šiuo metu renovuojamų ugdymo įstaigų yra J. ir P. Vileišių vidurinė mokykla. Jai šiais metais skirta daugiau nei 1 mln. Lt. Už tas lėšas baigiami tvarkyti vamzdynai. Be to, mokyklos vadovams pavyko sudaryti palankią darbų sutartį su rangovu ir sutaupyti lėšų, už kurias planuojama suremontuoti ir pastato stogą.

„Jau paskelbtas viešasis konkursas stogo remontui. Norime pakeisti jo dangą, apšiltinti, sumontuoti naujus lietvamzdžius. Jeigu viskas vyks sklandžiai, darbus planuojame pradėti rugpjūčio pabaigoje ir baigti per du mėnesius. Žingsnis po žingsnio einame į priekį. Jau turime parengę projektus grindų ir radiatorių keitimui, laukiame lėšų jiems įgyvendinti ", - pasakojo direktoriaus pavaduotoja Danutė Arkušauskienė.

48-tus metus skaičiuojanti mokykla turėjo ir daugiau problemų. Prieš šešerius metus pradėjus renovaciją, pirmiausia pakeisti langai, lauko durys, apšiltinti šilumos mazgai ir išorinės pastato sienos.

Su remonto rūpesčiais ne kartą susidūrusi D. Arkušauskienė pažymi, kad kartais baigti darbus, išvalyti ir mokslui paruošti patalpas tenka ir paskutinę naktį. Tačiau, anot direktoriaus pavaduotojos, į Rugsėjo 1-osios šventę atėję moksleiviai jau nebemato vykusio remonto pėdsakų.