Pastaruosius kelerius metus laikinaisiais Kauno miesto vadovais tapdavo vaikinai. Šį kartą miesto valdymą į savo rankas perėmė aukštųjų mokyklų savivaldos atstovų išrinkta studentė.

„Sieksiu, jog studentų organizacijos, universitetų atstovai šiandien vyksiančiuose susitikimuose drąsiau išreikštų savo norus bei siekius, jog šie būtų išgirsti ir įgyvendinti. Puiku, jog Kauno miesto savivaldybė remia ir skatina studentiją, organizuoja Tarptautinei studentų dienai skirtus renginius. Studentai tai vertina“, – sakė KTU magistrantė V. Godvišaitė.

Kaune jau ne vienerius metus gyvuojanti tradicija Tarptautinės studentų dienos proga užleisti vadovų postus studentams šiemet pasipildė nauju projektu –„Studentas įmonėje“. Jo metu geriausi studentai turi galimybę vienai dienai pakeisti įmonių padalinių vadovus.

Kaune įsikūrusio prekybos miestelio „Urmas“ Rinkodaros skyriuje penktadienį šeimininkavo trys studentai: du iš Kauno technologijos ir vienas iš Vytauto Didžiojo universiteto.

„Ne tik įdomu iš vidaus pamatyti kaip realiai veikia tokios didelės organizacijos vidus, bet ir naudinga – studijuoju komunikaciją, tad dirbdama rinkodaros skyriuje galiu teorines žinias pritaikyti praktiškai. Labai gaila, kad tokių renginių nėra daug, tad kiekviena galimybė gauti darbo praktikos yra vertinga“, - sako VDU studentė Justina Šulniūtė.

Projekte iš viso dalyvauja keturios Lietuvos įmonės. Ateityje rengėjai tikisi, kad projektas išliks ir dalyvaujančių įmonių skaičius didės. Pagrindinis šio projekto tikslas – didinti bendradarbiavimą tarp studentų ir įmonių.