Studijų stipendiją galės gauti asmenys, pasirinkę valstybės nefinansuojamą studijų vietą ir pažymėję, kad nori gauti studijų stipendiją, turintys brandos atestatą ir surinkę aukštus konkursinius balus. Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) valdybos pirmininko pavaduotojo Sauliaus Railos teigimu, į studijų stipendiją galės pretenduoti tie stojantieji, kurių konkursinis balas bus ne žemesnis už 12. 

„Pildant prašymą LAMA BPO informacinėje sistemoje reikia atkreipti dėmesį, kad stojant į valstybines aukštąsias mokyklas yra trys pasirinkimai: galima pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą, valstybės nefinansuojamą vietą be studijų stipendijos ir valstybės nefinansuojamą vietą su studijų stipendija. Jeigu stojantysis nori pretenduoti į valstybės skiriamą studijų stipendiją, turi rinktis pastarąjį variantą“, – teigė S. Raila.

Studijų stipendija kaip ir valstybės finansavimas studijoms skiriama visam studijų laikotarpiui. Jos dydis metams atitinka norminės vienerių studijų metų studijų kainos dydį. Stipendija bus pervedama į studento nurodytą sąskaitą kas mėnesį lygiomis dalimis. Tuo atveju, jei studentas nurodo savo asmeninę sąskaitą, lėšas studijų kainai ar kainos daliai padengti pats turės pervesti aukštajai mokyklai jos nustatyta tvarka.