„Delfi“ redakciją pasiekė pasipiktinusių pirmokų tėvų laiškas dėl Vilniaus M. Mažvydo progimnazijos pirmos klasės mokytojos Veronikos Naumovos elgesio. Tėvų teigimu, pradinių klasių mokytoja, dirbdama nuotoliniu būdu, išvyko į užsienį esą nepranešusi savo tiesioginiam vadovui.

„Negana to, faktą apie atostogas ji viešai skelbia ir juo dalijasi socialiniame tinkle „Facebook“.

Informacija yra vieša, ji į draugus kviečia vaikų tėvus ir dalijasi atostogų informacija. Čia įkeltos nuotraukos ir su maudymuku. Ar tai pritinka mokytojai? Ar tai etiškas mokytojos elgesys?

Vaikai antrus metus praleis savo gimtadienius, jie smarkiai apriboti savo gyvenamojoje erdvėje, negali lankyti draugų, praleidžia mėgstamą veiklą, būrelius, o Mokytoja Veronika juos ir jų tėvus erzina Maldyvų nuotraukomis. Kitas dalykas – pedagogo nuotolinis darbas užsienyje, nes abejojame, kad tai yra leistina“, – teigė raštu atsisųtame skunde tėvai.

Pasak jų, jie jau kreipėsi ir į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, kad įvertintų situaciją.

„Delfi“ nuėjus į tėvų nurodytą mokytojos Veronikos asmeninį puslapį feisbuke, iš tikrųjų, matomas įrašas ir nuotraukos iš Maldyvų. Deja, ten pat nurodoma, kad informacija skirta ne spaudai ir ne portalams, todėl negalime cituoti arba viešinti nuotraukų be autorės sutikimo.

Mokytoja Veronika

Vis dėlto naujienų portalui pabandžius asmeniškai susisiekti su pačia mokytoja Veronika, kad pakomentuotų šią situaciją, niekas į skambučius neatsakė.

Vilniaus M. Mažvydo progimnazijos direktorius Eugenijus Manelis atsisakė plačiau komentuoti tokį mokytojos elgesį, tačiau nurodė, kas „situacija yra tiriama“.

Ministerijoje gyveno tris savaites

„Delfi“ primena, kad mokytoja Veronika Naumova 2018 m. buvo aktyvi mokytojų streiko dalyvė.

Tąkart streikas buvo paskelbtas dėl tais metais įvesto etatinio mokytojų apmokėjimo sistemos.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas naują darbo apmokėjimo sistemą vadino neteisybe ir pažeminimu.

Vadinamasis mokytojų streikas prasidėjo tų metų paskutinėmis lapkričio dienomis. Kelios dešimtys streikuojančių pedagogų tris savaites praleido ministerijoje.

Neterminuotą švietimo darbuotojų streiką Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga paskelbė lapkričio 12 dieną. Jo piko metu streikavo per 1500 mokytojų. Oficialiai jis buvo baigtas prieš pat gruodžio viduryje.

Kaip jau žinoma, siekiant užtikrinti darželių ir mokyklų bendruomenių saugumą bei užkirsti kelią galimiems COVID-19 židinių atsiradimams, šiuo metu siekiama nustatyti koronavirusu persirgusius ar besimptome šio viruso forma sergančius pedagogus. Tuo tikslu buvo pasitelkti serologiniai antikūnų ir PGR testai.

Jau sausio pabaigoje startavo pedagogų testavimas serologiniais antikūnų testais, siekiant išsiaiškinti, kokia dalis pedagogų jau yra persirgusi koronaviruso infekcija.

Testavimas pradėtas nuo turinčių tiesioginį – nuolatinį ar laikiną – kontaktą su mokiniais ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas įgyvendinančių pedagogų, taip pat dirbančių specialiosiose mokyklose, bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ar profesinio mokymo įstaigose pagal specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams skirtas profesinio mokymo ir socialinių įgūdžių programas.

Ministerija atkreipia dėmesį, kad testuotis kviečiami tik turintieji tiesioginį kontaktą, o pradinių klasių mokytojai reguliariai testuotis bus kviečiami prieš sugrįžtant į mokyklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1291)