„Sistema nestringa, visiems atidaro, tačiau LAMA BPO puslapyje pasigendame informacijos, kad antras priėmimo etapas baigiasi – ten paskelbta, kad duomenys bus tik 29 dienos vakare“, - teigė Lietuvos mokinių parlamento pirmininkas Simonas Stankus. Pasak jo, dauguma stojančiųjų informaciją apie stojimo rezultatus gavo.

Didžiausia kova virė dėl valstybės finansuojamų vietų, tačiau kolegijose kol kas liko neišdalyta per 300 krepšelių. Sutartis stojantieji turi pasirašyti nuo liepos 30 d. iki rugpjūčio 4 dienos.

Toli gražu ne visi studentai po pirmojo priėmimo etapo pasirašė studijų sutartis. Universitetuose gautų krepšelių atsisakė 10 proc., kolegijose - 20 proc. „Matyt, jie tai darė galvodami, kad per antrąjį etapą dar kartą pagerins savo situaciją“, - DELFI teigė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas Pranas Žiliukas.

Antrajame etape taip pat dalyvavo ir tie, kurie negavo kvietimo studijuoti pirmajame etape.

Po pirmojo etapo studijuoti mokamose vietose sutiko apie pusė pakviestųjų – 9740. Iš viso studijų sutartis aukštosiose pasirašė apie 25 tūkst. stojančiųjų.

Nosių neturėtų nukabinti ir kol kas niekur neįstoję – jie savo laimę galės bandyti papildomo priėmimo metu. Kadangi kolegijose jau dabar likę 300 valstybės finansuojamų vietų, dalis stojančiųjų dėl įvairių priežasčių vėl nepasirašys sutarčių, turėtų likti ne vienas šimtas nemokamų vietų.

„Taigi dar yra šansas ir gauti valstybės finansavimą“, - sakė P. Žiliukas. Papildomas priėmimas į likusias laisvas studijų vietas vyks rugpjūčio 5-8 dienomis. Jame galės dalyvauti tik dalyvavusieji pagrindiniame priėmime. Dalyvaujantys papildomame priėmime galės deklaruoti kitus pasirinkimus nei pagrindiniame. Kvietimai studijuoti per papildomą priėmimą bus skelbiami rugpjūčio 9 d.

LAMA BPO tikina stojimo rezultatus informuojančios sistemos galingumą padidinusi kelis kartus, tad tikimasi, kad internetinė priėmimo sistema nebeužstrigs.