Silvijai ne tik teko išgyventi tėvų skyrybas, bet ir šiems dalijantis butą, kurį laiką glaustis garaže, mat ten mergaitei buvo ramiau. Galiausiai tėvai išsiaiškino santykius, ir mama išvyko gyventi į užsienį, iš kur mergaitei kartais siunčia pinigų. Šiuo metu Silvija gyvena dviejų kambarių bute, tačiau tėtis dažnai neturi darbo. Akivaizdu, kad jiems nuolat trūksta pinigų ir maisto, bet mergina niekada niekam mokykloje apie tai neprasitarė.

Mokyklos, kurioje mokosi Silvija direktorė „Klaipėda“ pasakojo, jog jokių blogų dalykų apie mergaitę niekas nepastebėjo, kol vieną dieną ji sukniubo per pamokas. Iš ryto mergaitei tapo bloga, todėl mokyklos vadovai iškvietė medikus. Mokyklos vadovė (pavardė neskelbiama, saugant nepilnametės anonimiškumą) patvirtino, kad iškviesti medikai atvyko labai greitai. „Ji mums vos čia nenumirė, nuo prakaito buvo šlapia. O jie atvažiavo ir mąstė, ką čia dabar daryti, tai nošpos suleido. Ir vaiką nuvežė į ligoninę, iš kurios ji pati turėjo tokios būklės, kamuojama didžiausių skausmų, autobusu nusibelsti į Vaikų ligoninę. Ką jie sau galvoja?“ – medikų abejingumu piktinosi direktorė.

Mergaitė greitosios medikams pati pasakė, kad ji dar nepilnametė ir prašė ją vežti į Vaikų ligoninę. Tačiau dėl ūmių pilvo skausmų buvo nuvežta į kitos ligoninės akušerinį korpusą, kur jai buvo atlikti tyrimai. Paaiškėjus, jog skausmų priežastis kita, leisgyvei merginai medikai liepė pačiai nusigauti į Vaikų ligoninę. „Mūsų brigada nuvežė ją į akušerinį departamentą ginekologo konsultacijai. Paprastai, kai gydytojas apžiūri, jei reikia, mes nuvežame pacientą į kitą gydymo įstaigą. Ir labai dažnai tai darome, bet šį kartą mūsų to padaryti neprašė. Kodėl ji buvo išleista į gatvę be pagalbos, nežinau“, – teigė Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

Neatmetama tikimybė, kad Silvijai dėl nuolatinio maisto trūkumo ir fizinio išsekimo komplikavosi liga. Po šio įvykio mokyklos vadovai ėmė rūpintis, kad mergaitei būtų skirtas nemokamas maitinimas.„Bet ar dabar laikas tai daryti? Kur jie buvo rugsėjo pradžioje, juk ta problema ne vakar atsirado? Juk mokyklos atstovai turėjo pasidomėti, kokia vaiko situacija šeimoje,“ – tvirtino Klaipėdos vaikų teisių apsaugos tarnybos vadovė Gražina Aurylienė. Vaikų teisių apsaugos tarnybos atstovai tikino, kad augesni vaikai retai skundžiasi maisto nepritekliumi, – veikiausiai daugumai gėda pripažinti, kad šeimoje tokia situacija.

Tačiau dienraščio žurnalistų kalbinta mergaitės klasės vadovė laikėsi priešingos nuomonės ir didžiulės problemos čia nematė.„Kodėl jūs norite to vaiko problemą išpūsti? Aš pažįstu ją ir žinau esamą situaciją, nėra ji tokia tragiška. Tokių vaikų, kurie pavalgo tik Dienos centruose kartą per dieną, Lietuvoje yra ne vienas tūkstantis", – bėdos neįžvelgė klasės vadovė.