Tarptautinę universiteto akademinę bendruomenę šiais metais papildo 126 mainų studentai iš 23 šalių 72 universitetų-partnerių. Daugiausiai studentų atvyksta iš Prancūzijos (25), Ispanijos (13), Turkijos (13) ir Slovakijos (12). Daugiausiai - net 111 studentų atvyko studijuoti pagal Erasmus programą, 10 įvairių pakopų studentų atvyko pagal Erasmus Mundus programą (EMP-AIM projektą), 5 studentai atvyko pagal universiteto dvišales mainų sutartis arba kaip laisvai judantys studentai.

Dar aštuoniasdešimt septyni užsienio piliečiai iš 15 šalių atvyksta studijuoti Mykolo Romerio universitete ir sieks įgyti bakalauro ar magistro laipsnius.

Įvadinės savaitės metu studentai iš užsienio susipažins su universitetu, Vilniumi ir kitais Lietuvos regionais, susitiks su akademine bendruomene. Studentus pasveikins Mykolo Romerio universiteto vadovybė, fakultetų prodekanai, Erasmus koordinatoriai. Užsieniečius informuoti apie pagrindinius viešosios tvarkos reikalavimus, saugų gyvenimą Vilniuje bei užsieniečių teisinę padėtį Lietuvoje atvyksta Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas.

Atitinkamai per 300 MRU studentų 2010-2011 mokslo metais buvo išvykę studijuoti svetur pagal Erasmus programą, 2011/2012 m.m šia galimybe pasinaudojo jau 296 jaunuoliai. Dar beveik 60 MRU studentų kasmet dalyvauja Erasmus intensyviose programose ir bent po kelias savaites intensyviai studijuoja užsienio universitetuose. Tikimasi, kad 2012/2013 mokslo metais Erasmus programoje dalyvaus ir tarptautinių studijų bei praktikos patirties įgis ne mažiau kaip 330 Mykolo Romerio universiteto studentų.

Nuo 2011 metų Mykolo Romerio universitetas koordinuoja ir įgyvendina Erasmus Mundus programos partnerystės projektą EMP-AIM "Erasmus Mundus partnerystė Baltarusijai, Ukrainai ir Moldovai”. Pagal šį projektą Erasmus Mundus stipendijas gavo ir 2012-2013 metais išvykta pirmieji 2 MRU studentai studijuoti į Ukrainos universitetus, o į Mykolo Romerio universitetą atvyksta 14 visų pakopų ukrainiečių, moldovų bei baltarusų studentų ir 5 dėstytojai.

Nuo šių metų, Mykolo Romerio universiteto studentams atsivėrė dar viena galimybė atlikti tarptautinę praktiką - tai Patirties partnerių programa, kuri vykdoma įgyvendinant Europos socialinio fondo (ESF) finansuojamą projektą ,,Nacionalinės Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų ir dėstytojų tarptautinės praktikos ir stažuočių sistemos sukūrimas ir įgyvendinimas" (projekto koordinatorius - Jungtinių tautų vystymo programa Lietuvoje). Pagal šią programą iki 2013 metų pradžios išvyks 30 MRU studentų atlikti tarptautines praktikas bendradarbiaujančiose tarptautinėse organizacijose ir užsienio įmonėse.