Anot Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos Švietimo projektų koordinatorės Ingridos Vilkienės, švietimo apie Holokaustą konsultanto statusas – aktyvaus darbo ir profesinių žinių įvertinimas, kokybės ženklas.

„Juridinis šios srities specialisto įteisinimas yra svarbus mokytojų kvalifikacijos kėlimui. Nuo šiol šie mokytojai bus įteisinę savo žinių pranašumą švietimo apie Holokaustą srityje”, – sakė ji.

Švietimo apie Holokaustą konsultanto statusą buvo galima įgyti išlaikius specialią ir Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos ir Švietimo ir mokslo ministerijos inicijuotą įskaitą. Įskaita dėl švietimo apie Holokaustą konsultanto statuso įteisinimo buvo organizuojama bendradarbiaujant su Pedagogų profesinės raidos centru.

Įgyti Švietimo apie Holokaustą konsultanto statusą galėjo mokytojai, kurie aktyviai įgyvendina Švietimo apie totalitarinių režimų nusikaltimus nusikaltimu žmoniškumui prevencijos ir tolerancijos ugdymo programą (trumpai – Tolerancijos ugdymo programa), yra stažavęsi Tarptautinėje studijų apie Holokaustą mokykloje Yad Vasheme (Izraelis), išklausė ciklą paskaitų Lietuvoje.

Mokytojų kvalifikacijos kėlimas yra viena iš kompleksinės Tolerancijos ugdymo programos dalių. Be to, yra išvystytas ir toliau vystomas platus Tolerancijos ugdymo centrų tinklas visoje Lietuvoje. Šiuo metu jau funkcionuoja 49 tokie centrai. Didžioji dalis naujųjų konsultantų dirba švietėjišką darbą šiuose centruose.