„R. Voveraitis elgdamasis ypatingai įžūliai, iš chuliganiškų paskatų – be jokio pateisinamo motyvo ir priežasties, ignoruodamas žmonių tarpusavio bendravimo taisykles, tyčia galva vieną kartą sudavė mažamečiui į kaktos sritį, tuo padarydamas nukentėjusiajam nežymų sveikatos sutrikdymą ir tokiais įžūliais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką“, – konstatavo mokytojo baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas.

Pedagogui už viešosios tvarkos sutrikdymą per 8 mėnesius teks sumokėti 6 MGL (780 Lt) dydžio baudą.

Nusikaltimą R. Voveraitis padarė kovo 14-ąją, Šunskų miestelyje, kai iš parduotuvės ėjo autobusų stotelės link.

„Pamačiau savo mokinį, kuris mane vadino necenzūriniais žodžiais bei rodė įvairius nepadorius gestus tarpukoju ir rankomis – priėjęs prie moksleivio paprašiau nusiraminti, tačiau jis nekreipė dėmesio, – sakė mokytojas. – Supykau ir jam kakta vieną kartą sudaviau į kaktos sritį. Iš pradžių norėjau jį tik pagąsdinti, tačiau vaikas nepasitraukė...“.

Pedagogas neslėpė, kad tądien buvo neblaivus. „Tas moksleivis mane išvedė iš kantrybės, jis mane nuolat įžeidinėja ir mokykloje“, – pareigūnams teisinosi R. Voveraitis.

Tuo metu policijoje apklaustas trylikametis sakė, kad mokytojas jį sumušė be jokios priežasties.

„Stotelėje laukdamas autobuso pamačiau, kaip iš parduotuvės išėjo mokytojas – jis buvo neblaivus, nes svirduliavo, – sakė nepilnametis. – Į stotelę atėjęs mokytojas pasidėjo krepšį su pirkiniais ant suoliuko, bet šis nukrito. Tada pakėlė ir vėl padėjo krepšį su prekėmis. Staiga priėjęs prie manęs, matant kitiems moksleiviams, kakta sudavė vieną kartą į kaktos sritį. Po suduoto smūgio susvirduliavau, o mokytojas pasiėmęs krepšį nuėjo link namų“.

Kad nepilnametis elgėsi nepadoriai, pareigūnams patvirtino viena nepilnametė mergaitė, taip pat buvusi autobusų stotelėje.

„Tas berniukas mokytojui rankomis parodė nepadorų gestą bei jį keiksnojo įvairiais necenzūriniais žodžiais – keiksmažodžiai buvo labai negražūs, rusiškos kilmės“, – liudytoja teigė, kad vaikas mokytoją „pasiuntė ant dviejų raidžių“.