Nuo piktavalių švietimo ir ugdymo įstaigas turėtų saugoti signalizacijos, bet jos daug kur neįrengtos, rašo „Kauno diena“.

„Nuo birželio 1 dienos sargų jau neturi būti - jų pareigybės naikinamos, žmonės įspėti apie atleidimą, bet dar nemačiau nė vieno signalizaciją turinčios įrengti bendrovės atstovo. Pirmadienį mūsų mokykloje vyks lietuvių kalbos egzaminas. Tad - visiška sumaištis", - susirūpinimo neslėpė Šančių vidurinės mokyklos direktorius Romanas Jasulaitis.

Jis sakė kol kas gavęs tik žodinį pažadą iš savivaldybės, kad mokyklą sergės saugos tarnybos ekipažas, bet kaip viskas vyks - neaišku.

Savivaldybės tarybai nusprendus, mokyklose naikinamos sargų pareigybės, o savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi Vilniuje registruota bendrovė „Atea" iki gegužės 21 dienos privalėjo 77 miesto mokyklose įrengti priešgaisrines ir saugos signalizacijas, bet to nepadaryta.

Savivaldybės Švietimo, kultūros ir turizmo plėtros reikalų valdybos direktorius Virginijus Mažeika teigė, kad laiku darbo nepadariusi bendrovė įsipareigojo užtikrinti pastato apsaugą nelikus sargų.
Savivaldybės duomenimis, signalizacijas bendrovė „Atea" įrengė 21 mokykloje, dar 19 darbai vyksta, bet nebaigti, o 37 įstaigos kol kas lieka ir be sargų, ir be signalizacijų.

Signalizacijas įsipareigojusi įrengti bendrovė konkursą laimėjo pasiūliusi darbus atlikti už 5,2 mln. litų.