)

„Rasos“ gimnazijos bendruomenė - 900 mokinių, mokytojų ir tėvų, - apie 7 min. šoko pagal Vytauto Kernagio atliekamą dainą „Palaimink, Dieve, mus, Lietuvos vaikus “. Į dangų buvo paleisti balionai ir fejerverkai, simbolizuojantys Lietuvos vėliavą.

Paprastos ir kartu nepaprastos akcijos tikslas - jaunatviškai šokant ir dainuojant pagerbti laisvą Lietuvą, išreikšti dėkingumą, vienybę ir džiaugsmą, kad esame laisvi ir orūs Lietuvos piliečiai.

Pranešime apie renginį rašoma, kad Kauno VDU „Rasos“ gimnazijos kieme aidėjo klegesys, siautė minia žmonių, visų veiduose spindėjo šypsenos ir giedra nuotaika. Plazdėjo trispalvių vėliavų ir vėliavėlių miškas. Didžiulė trispalvių balionų vėliava nuo mokyklos stogo sparčiai pakilo į dangų, šovė fejerverkas ir garsiai skambėjo atgimimo laikų hitas - Vytauto Kernagio atliekama daina ,,Palaimink, Dieve, mus, Lietuvos vaikus“.

Šis jaunatviška energija trykštantis spalvingas masinis jaunimo šokis gimnazijos kieme reiškia svarbų dalyką – VDU „Rasos“ gimnazija šventė ir jau trečius metus iš eilės šoko jau tradicija tapusį ,,flashmob‘ą‘, skirtą Nepriklausomybės dienai pažymėti.

Akcijos tikslas - jaunatviškai šokant ir dainuojant pagerbti laisvą Lietuvą, išreikšti dėkingumą, vienybę ir džiaugsmą, kad lietuviai yra laisvi ir orūs Lietuvos piliečiai.

Gimnazijos Mokinių komitete gimė ir vystėsi originalios idėjos, kurios netrukus tapo realybe. Vyko karštos diskusijos, kokią dainą šiemet pasirinkti, kuri geriausiai išreikštų padėką laisvai Lietuvai. Lemiamą žodį tarė dvyliktokai. Gimnazijos choreografijos mokytoja Džineta Šablauskienė su savo mokine Ilmante sukūrė įspūdingą šokį. Keturias dienas joms teko nemažai paplušėti kol visi 900-tai gimnazistų jį išmoko.

Ramus, sinchroniškas ir kartu ekspresyvus šokis „Palaimink, Dieve, mus“ – tai visų gimnazistų susiklausymo, didelio triūso ir pastangų rezultatas.

,,Flashmob‘as‘‘ mokiniams buvo kur kas daugiau nei linksmai praleistas laikas. ,,Šokdama jaučiau vienybę. Šis šokis suvienijo mūsų gimnazijos bendruomenę ir man buvo labai gera!‘‘ - įspūdžiais dalinosi gimnazistė Olivija Juškevičiūtė.

Kiti mokiniai sakė, kad tai buvo didinga ir gražu. Visiems dalyviams - mokiniams, mokytojams ir tėvams tai buvo jaudinanti ir prasminga patirtis, skatinanti neužmiršti iškovotos Lietuvos laivės ir ją labai branginti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)