Širvintų moksleivius ji ragino visuomet prisiminti savo šaknis – net jeigu gyvenimo kelias nuves toli nuo Lietuvos.

„Visiems norėčiau palinkėti – ir pirmokiukams su tokiomis gražiomis gėlytėmis, ir abiturientams visiems – kad išsineštumėte visus gražiausius prisiminimus su savimi. (...) O Svarbiausia – kad jūs būtumėte ir liktumėte naudingi savo šeimoms, savo miesteliui, bendruomenei ir visai mūsų Tėvynei Lietuvai. Todėl linkiu, net jeigu išvažiuosite, nepamirškite, iš kur kilote. Kas jus išmokė, kas suteikė žinių ir davė gyvybę. Tegul išlieka mūsų brangi Lietuva jums svarbiausia kelrode žvaigžde visam gyvenimui“, - mokslo metų pradžios šventėje Širvintose kalbėjo D. Grybauskaitė.

„Rugsėjo 1-oji yra Rugsėjo 1-oji“

„Rugsėjo 1-osios nei pakeisi, nei atšauksi, nei pastumdysi. Todėl džiaugiuosi, kad būtent jūsų miestelis visas kuria naują tradiciją sutikti Rugsėjo 1-ąją kartu, visos mokyklos savo miestelio širdyje“, - širvintiškiams sakė prezidentė.

Jos nuomone, mokslo metų pradžios stumdymas į kitas dienas nėra gera praktika.

„Galbūt kažkokioms šventėms sutrukdė Rugsėjo 1-joi kažkuriam miestui. Bet Rugsėjo 1-oji yra Rugsėjo 1-oji“, - žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė pažymėjo mananti, kad Rugsėjo 1-osios datos keisti nederėtų – kaip nesikeičia, pvz., Kalėdų ar Naujųjų metų dienos.