NEC atstovė ryšiams su visuomene Aušrinė Lisauskienė situaciją, kai vietoje lietuviškos klausymo užduoties pateikta anglų kalbos egzamino klausymo užduotis, vadina „techniniu nesusipratimu“. Pasak jos, per pusvalandį nuo egzamino pradžios per duomenų perdavimo sistemą pateiktas tikrasis įrašas, kompaktinis diskas su užduotimis į kai kurias mokyklas pristatytas tiesiai.

A. Lisauskienės teigimu, duomenų, kad egzaminas kur nors galėjo neįvykti, nėra.

„Visoms mokykloms, kurios į mus kreipėsi, buvo padėta susitvarkyti su situacija. Esame dėkingi mokykloms, kurios tai noriai padarė, susitvarkė su situacija ir įvykdė pagrindinio ugdymo pasiekimą pratęsę vykdymo laiką“, - sakė NEC atstovė. Jos teigimu, anglų kalbos egzamino užduotis per klaidą gavo per 10 mokyklų.

NEC surengtame pasitarime aiškinasi, dėl kieno kaltės įvyko klaida.

Egzaminą tęsė po pertraukos

Kaip DELFI pasakojo Vilniaus Sofijos Kovalevskajos vidurinėje mokykloje egzaminą laikęs dešimtokas, angliškas įrašas pasigirdo egzamino vykdytojams paleidus kompaktinę plokštelę su klausymo užduotimi. Egzamino vykdytojai dešimtokams liepė atlikinėti kitas užduotis, o patys suskubo skambinti į NEC.

Dešimtoko teigimu, egzamino metu svarstyta leisti klausymo užduotį atlikti tekstą skaitant egzamino vykdytojui. DELFI pašnekovo teigimu, pasibaigus egzamino laikui dešimtokai pažiro kas sau. Tuo metu į mokyklą esą atgabentos tikrosios klausymo užduotys. Išsilakstę dešimtokai sukviesti į kompiuterių klasę, kur galėjo atlikti klausymo užduotį.

Lietuvių valstybinės kalbos egzaminas prasidėjo devintą valandą. Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimas dešimtokams nėra privalomas.