Teismas anksčiau jau 9 kartus už įvairias nusikalstamas veikas teistam vyrui (gim. 1999 m.) skyrė galutinę subendrintą 6 metų 40 dienų laisvės atėmimo bausmę. Jam taip pat skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas 5 metus vairuoti kelių transporto priemones.

Rėžėsi į medį

Tragiška avarija įvyko ankstų 2022 m. spalio 28-osios rytą miško kelyje Šalčininkų rajone. Automobiliui „Audi A6“, kuriuo važiavo 6 asmenys, atsitrenkus į medį, žuvo trys žmonės – 16-kos ir 23-ejų metų jaunuoliai bei 21 metų mergina.

Avarijos metu buvo sunkiai sutrikdyta automobilio keleivio, gim. 1993 m., sveikata, nesunkius sužalojimus patyrė tuo pačiu automobiliu važiavusi 2004 m. gimusi mergina, į gydymo įstaigą dėl sužalojimų buvo pristatytas ir 1999 m. gimęs vyras.

Neturėjo vairuotojo pažymėjimo

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, tyrimą atliko Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų valdybos pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad automobilį vairavo Šalčininkų rajono gyventojas E. B., gim. 1999 m. Bylos duomenimis, jis neturėjo teisės vairuoti transporto priemones, pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, nepasirinko saugaus greičio bei neįvertino važiavimo sąlygų. Važiuodamas keliu su šlapia žvyro danga, vyras nesuvaldė automobilio, kuris nevaldomas kirto priešpriešinio eismo juostą ir atsitrenkė į medį.

Vairuotojo kraujyje buvo nustatyta 0,28 promilės alkoholio koncentracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)