Vasario 18 d., 16.50 val. Kaišiadorių r., Vladikiškių k., susidūrė automobiliai „Audi 100“ ir „WV Sharan“. Eismo įvykio metu apgadintos abi transporto priemonės. „Audi 100“ vairuotojas, manoma, būdamas neblaivus, pasišalino iš eismo įvykio vietos. Dėl eismo įvykį mačiusių liudytojų ir policijos pareigūnų operatyvumo, iš eismo įvykio vietos pasišalinusi transporto priemonė greitai surasta. Tačiau vairuotojas jau buvo pasišalinęs iš automobilio. Dėl šio eismo įvykio Kaišiadorių rajono policijos komisariate (PK) buvo pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena.

Žiniasklaidos priemonių pagalba, buvo prašoma piliečių, mačiusių eismo įvykį, padėti ir pateikti duomenis apie šio eismo įvykio aplinkybes ir/ar minėtos transporto priemonės vairuotoją.

Policijos pareigūnai sulaukė daug neabejingų gyventojų pranešimų apie šio eismo įvykio aplinkybes ir dėkoja visiems, kurie padėjo išaiškinti įvykio aplinkybes ir padėjusiems nustatyti asmenį, kuris sukėlė eismo įvykį ir pasišalino iš jo vietos. Tik neabejingų, eismo įvykį mačiusių, gyventojų dėka nustatytas ir atskleistas eismo įvykio kaltininkas.

Kauno apskrities policija informuoja, kad už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos yra numatyta atsakomybė pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 130 str. 1 d. „Nepaklusimas uniformuoto policijos pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, taip pat pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles – užtraukia baudą vairuotojams nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. litų su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo 4 tūkst. iki 5 tūkst. litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinį areštą nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo”.