Apie 11.30 val. bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad šalia „Ermitažo“ yra sprogmenų - kažkoks vyras prekiauja minomis ir granatomis ir kitomis sprogmenų dalimis.

Lietuvos policijos specialiųjų antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“ iškviesta išsiaiškinti kuo iš tiesų prekiavo vyriškis ir ar sprogmenys pavojingi.

Prekeivis įsikūrė šalia lauke buvusių prekeivių, kuriems leidžiama siūlyti įvairius sendaikčius. Pamatę sprogmenis žmonės sunerimo, kad prekeivis nepagalvojo apie aplinkinių saugumą, tad pranešė policijai.

Pareigūnams vyras, gimęs 1962 m. teisinosi, kad jis tuos pačius sprogmenis įsigijo panašiame sendaikčių turguje ant Tauro kalno.

Apžiūrėjus prekeivio siūlomą arsenalą paaiškėjo, kad jis prekiavo minosvaizdžių korpusais be sprogdiklių, prieštankinis sviedinys ir artilerijos sviedinys. Jis prekiavo ir kitais kariniais prietaisais, kurių prekyba realiai uždrausta. Vyras turėjo pareigūnams įtarimų sukėlusios cheminės medžiagos, dar neaišku, ar dėl jų buvo kilęs sprogimo pavojus.

Liudytojas DELFI sakė, kad prie „Ermitažo“ dar vasarą matė prekystalį, nukrautą „Kalašnikov“ automatais, kurie tikrai nebuvo žaisliniai - matėsi, kad ginklai ne nauji ar plastmasiniai, buvo gerokai aptrinti.