Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, apie 7.42 val. buvo gautas pranešimas, jog Vilniuje, Rygos g., užsidegė šiukšliavežės krovinys, vairuotojas bando pats gesinti.

Atvykę gelbėtojai pastebėjo, jog vairuotojas šiukšles buvo išvertęs ant važiuojamosios kelio dalies, o jos degė atvira liepsna.

Gaisras lokalizuotas 7.56 val., transporto priemonė buvo apsaugota ir patraukta į šoną.

Dėl išverstų atliekų buvo iškviesti pareigūnai, kad reguliuotų eismą.

Incidento metu žmonės nenukentėjo.

Užsidegė dėl galimai degių atliekų

Aplinkotvarkos bendrovės „Ecoservice“ šiukšliavežėje Vilniuje antradienį užsidegė, kaip manoma, gyventojų į konteinerį išmestos degiosios atliekos.

Ryte Vilniuje, surinkus atliekas iš požeminių konteinerių, buvo pastebėti dūmai šiukšliavežės atliekų bunkeryje.

„Vairuotojas, pastebėjęs dūmus, elgėsi kaip numatyta instrukcijose: iš karto sustojo, gaisrą bandė gesinti, nepavykus, išstūmė atliekas iš šiukšliavežės, apie įvykį pranešė tarnyboms.

Dėkojame ugniagesiams už operatyvų reagavimą ir gesinimą. Šiuo metu įvykio vieta jau sutvarkyta“, – teigia bendrovės atliekų surinkimo verslo direktorė Daiva Skrupskelienė.

Per įvykį žmonės nenukentėjo žmonės, taip pat pavyko išvengti šiukšliavežės apgadinimo.

„Norime atkreipti gyventojų dėmesį į atsakingą elgesį su atliekomis – į konteinerius jokiais būdais negalima mesti pavojingų, degių, sprogių medžiagų, taip pat ir karštų pelenų bei baterijų ar akumuliatorių, nes tai gali tapti nelaimingų atsitikimų priežastimi“, – sako D. Skrupskelienė.

Incidentas bendrovės darbo nesutrikdė, atliekų surinkimas pagal planuojamą maršrutą Vilniuje bus atliekamas numatytu grafiku.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)