Kaip vilkmerge.lt sakė Ukmergės policijos komisariato viršininkas Mindaugas Petrauskas, apie įkliuvusi neblaivų patrulį jis sužinojo jau šeštadienį. "Sekmadienį minėtas pareigūnas, turintis aštuoniolikos metų darbo stažą, turėjo dirbti, tačiau mes pakeitėme grafiką ir laukėme Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovo veiksmų. Pirmadienį viršininkas Kęstutis Lančinskas nurodė pradėti tarnybinį patikrinimą ir G.Ž. buvo nušalintas nuo pareigų", - aiškino M. Petrauskas.

Ukmergės policijos komisariato viršininkui ypač apmaudu, kad prieš minėtą įvykį buvo kalbėta dėl darbo drausmės su pareigūnais, tačiau matyt, kad ne visi tai išgirdo.

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis vilkmerge.lt sakė, kad šio specialaus būrio viena iš užduočių yra važiuoti po įvairius šalies rajonus ir ten surengti netikėtus vairuotojų patikrinimus. Išimtys nedaromos ir policijos pareigūnams - tiek tarnybos metu, tiek ir laisvadieniais. Šio būrio pareigūnai gali tikrinti ir tarnybinius policijos automobilius, vilkmerge.lt sakė R. Matonis. Pasak jo, teritoriniai policijos komisariatai neinformuojami apie rengiamus netikėtus patikrinimus.

Prieš beveik trys metus Vilniaus pareigūnams buvo įkliuvęs ir tuometis rajono meras Algirdas Kopūstas. Jam tuomet nustatytas 0,8 promilės girtumas. Šių metų gegužės mėnesį, vilniečiams taip pat įkliuvo neblaivus Ukmergės policijos komisariato patrulis. Jam buvo nustatytas 2,84 promilės girtumas. Jis buvo priverstas atsisveikinti su tarnyba policijoje.